preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sračinec

 > Nastava
vijesti

PRAVILNIK O SLUŽBENIM PUTOVANJIMA I PROCEDURA IZDAVANJA PUTNIH NALOGA ZA SLUŽBENI PUT

Autor: Ljiljanka Skomrak, 28. 10. 2019. 13:54

Na temelju članka (54. ) Statuta Osnovne škole Sračinec (pročišćeni tekst) KLASA: 003-05/19-01/1 URBROJ: 2186-132-8-19-14 od 03.4.2019., Školski odbor Osnovne škole Sračinec na sjednici održanoj 19.12.2019. , donosi

 

P R A V I L N I K

O SLUŽBENIM PUTOVANJIMA

 

 

 

 

Na temelju članka 34. Zakona o fiskalnoj odgovornosti (NN111/2018), članka 7. i 8. Uredbe o sastavljanju i predaji izjave o fiskalnoj odgovornosti i izvještaja o primjeni fiskalnih pravila (NN 95/2019), i članka 108/2019. Statuta Osnovne škole Sračinec (pročišćeni tekst KLASA: 003-05/2019-01/1 URBROJ: 2186-132-8-19-14 od 03.4.2019.), ravnateljica Osnovne škole Sračinec donosi

PROCEDURU

IZDAVANJA PUTNIH NALOGA ZA SLUŽBENI PUT

NJIHOV OBRAČUN I ISPLATA

PROCEDURA                                                                                  PRIJEDLOG ZA UPUĆIVANJE NA SLUŽBENO PUTOVANJE

                                                                        

 

 

 

 [više]

 Nastava

UPISI U SREDNJE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 25. 5. 2021. 13:41

Dragi osmaši,

pred vama je razdoblje intenzivnog informiranja i promišljanja o odabiru budućeg školovanja i zanimanja. U prilogu je brošura o svim ključnim informacijama o školama u Varaždinskoj županiji, pa vas pozivamo da ju proučite zajedno s vašim roditeljima. 

 [više]

INFORMACIJE O UPISU U GLAZBENU ŠKOLU

Autor: Melita Jeremić, 19. 5. 2021. 20:56

Glazbena škola u Varaždinu jedna je od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe. Osnovana prije 190 godina kao mala gradska škola. Danas Glazbena škola u Varaždinu pokriva potrebu za glazbenim obrazovanjem u cijeloj sjeverozapadnoj regiji, a svake godine broji sve veći broj upisanih učenika iz cijele Hrvatske, uključujući i učenike iz inozemstva.

Kako zbog trenutne epidemiološke situacije nismo u mogućnosti organizirati predstavljanje Škole Vašim najmlađim učenicima, pripremili smo video u kojem su naši učenici osnovne glazbene škole predstavili Glazbenu školu u Varaždinu svojim budućim kolegama. Ovim videom želja nam je bila potaknuti one najmlađe da upišu varaždinsku Glazbenu školu, pozvati ih da i oni postanu dio ove glazbene zajednice. U 1. razredu osnovne glazbene škole u Glazbenoj školi u Varaždinu učenici će moći izabrati sljedeće instrumente: flauta, fagot, gitara, harmonika, klarinet, klavir, oboa, rog, saksofon, tambure, trombon, truba, tuba, udaraljke, violina, violončelo i viola, a za one najmlađe rezervirani su Dječji zbor predškolskog uzrasta, Početnički solfeggio, Mala škola blok flaute i Mala škola violine.

www.glazbena.hr

 [više]

NOĆ GEOGRAFIJE

Autor: Melita Jeremić, 12. 4. 2021. 20:23

Održali smo Noć geografije kao jedan od 15 događaja u Hrvatskoj, te jedan od oko 240 događaja u svijetu. Održan je virtualni kviz znanja iz geografije! Bilo je zanimljivo i veselo, a nešto smo i naučili. Pobjednik kviza je Antonio Crnčec iz 7.a razreda!

https://www.geonight.net/geoexperts-geoznalci/ 

 [više]

TJEDAN DAROVITIH Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 24. 3. 2021. 11:53

Iznimno sposobni, kreativni i ustrajni pojedinci su oni koji mijenjaju svijet i koji nam svojim idejama i izumima olakšavaju i bogate svakodnevni život. Bez njihovih sjajnih ideja koje su se usudili pretvoriti u stvarnost, mnogo toga ne bismo imali. Ponekad ih prepoznajemo kao odlične u školskom/akademskom uspjehu, suradljive, pristojne i nasmijane učenike. Međutim, mnogi daroviti učenici kriju se i među onima koji ometaju nastavu, upadaju u riječ, svađaju se i ne mogu naći zajednički jezik s vršnjacima, koji su niskog samopoštovanja i stalno kritiziraju jer očekuju puno i od sebe i od drugih. Neki daroviti učenici mogu imati i teškoće poput hiperaktivnosti, teškoća u učenju, čitanju, pisanju ili autizam. Svi su oni samo djeca kojoj treba poticajna i radna atmosfera, pomoć u socijalnim vještinama i kontroli emocija te roditelji i učitelji puni razumijevanja i podrške.

PREZENTACIJA ZA UČENIKE

 [više]

TJEDAN MOZGA

Autor: Melita Jeremić, 20. 3. 2021. 11:27

https://wke.lt/w/s/jJGYW_

 

Povodom obilježavanja Tjedna mozga stručna suradnica pedagoginja je za učenike na jedno mjesto organizirala najvažnije informacije, savjete i igre vezane uz temu MOZAK. Nadamo se da će prezentirani sadržaj potaknuti učenike na daljnje istraživanje i učenje o najčudesnijem organu u našem tijelu. 

 

 [više]

Sudjelovanje u projektu Znanjem protiv mržnje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 12. 1. 2021. 08:49

Duži niz godina učenici naše škole zajedno s učiteljicom povijesti Margaretom Skuhala Juričić sudjeluju u projektu Znanjem protiv mržnje. Ove su godine Lucia Rameša i Miron Plantak iz 8.a razreda sve odradili on line (upute, istraživanje, ispravke i drugo). Tema njihova istraživanja bila je usmjerena na zavičajnu povijest tj. "Židovi u Varaždinu". Radi se o životu i stradanju židovskih obitelji tijekom holokausta. Za svoje zalaganje dobili su potvrdu (u prilogu). Čestitamo učenicima i učiteljici!

 [više]

NASTAVA POVIJESTI - dodatna zalaganja naših učenica

Autor: Melita Jeremić, 9. 11. 2020. 13:04

Učenici šestih razreda su u sklopu nastavne teme Utjecaj križarskih ratova na Europu učili i o viteško-duhovnim redovima teutoncima, templarima i ivanovcima. Jedan od ponuđenih zadataka je bio da izrade opremu tih vitezova. Djevojčice iz 6.b i 6.c su bile aktivne i kreativne te su izradile takvu opremu.

 [više]

Na satu Informatike obilježen Svjetski dan učitelja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 6. 10. 2020. 13:36

Crtajući u programu Paint učenici su osmislili i kreirali prigodne i vesele čestitke povodom Dana učitelja kao način zahvale za njihov važan i zahtjevan posao.
Čestitke su zajedno sa svojom učiteljicom Marinelom Čavlović spojili u foto kolaž. Radovi se nalaze u prilogu ove obavijesti u PDF formatu.
 
                                Hvala svima na čestitkama
 [više]

PROŠLOST ZAVIČAJA

Autor: Melita Jeremić, 3. 5. 2019. 09:15

Učenici 3.c razreda vlastitim su doprinosom pridonijeli boljem razumijevanju gradiva iz prirode i društva i povijesti svog zavičaja. Donijeli su razne predmete koji su se koristili prije desetak i više godina i pripremili izložbu. Osim izložbe samostalno su prezentirali predmet kojeg su donjeli i tako učili jedni druge i jedni od drugih.

 [više]

Izvješće s četvrtog šahovskog turnira PUŽ 4 Druškovec

Autor: Melita Jeremić, 15. 4. 2019. 23:30

Prošlog mjeseca, točnije u petak 15.03., naša Šahovska grupa sudjelovala je u četvrtom godišnjem turniru Županijske školske šahovske lige koja se ovaj put održala u Područnoj školi u Druškovcu. Na natjecanju je nastupilo čak 156 natjecatelja iz desetak osnovnih škola. Igralo se sedam rundi po 15 minuta. Naši natjecatelji su pokazali pravi natjecateljski duh.

 [više]

Matematičko natjecanje „Klokan bez granica“

Autor: Melita Jeremić, 1. 10. 2020. 08:19

U našoj  školi 17. 9. 2020. održano je matematičko natjecanje „Klokan bez granica“. Natjecanje je održano samo u razrednoj nastavi, zbog mjera i preporuka povezanim uz Covid-19. Radi se o međunarodnom natjecanju. Međunarodna udruga "Klokan bez granica" okuplja predstavnike  više od 80 država svijeta. Njezin je cilj popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje. Glavna joj je zadaća organizacija natjecanja "Matematički klokan". Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. Pohvaljujemo učenike naše škole na sudjelovanju.

 [više]

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Autor: Melita Jeremić, 12. 3. 2020. 14:05

I do učenika PŠ Svibovca Podravskog stigla je priča o jednom dječaku. Dječaku koji je bio ismijan od strane učenika jer je nosio ružičastu majicu. No, da ima dobrih duša i savjesnih u učeničkoj dobi, pokazala su dvojica učenika. Oni su, kako bi ispravili ismijavanja i dokazali da je ružičasta boja cool, kupili podosta ružičastih majica i iste podijelili u školi. Taj dan je postao jedan od najvažnijih dana u borbi protiv vršnjačkog nasilja. Nakon što je svaki razred obilježio, u svom razredu i od strana nastavnika taj dan, 28. veljače, kao jedinstvo i simbol istog svi, uključujući i nastavnike, obukli su komad ružičaste odjeće na sebe. I od nas malih učenika male škole poslana je velika i snažna poruka u svijet: nasilje nije dobro i budimo ujedinjeni u prijateljstvu i različitosti.

 [više]

FAŠNIK V SVIBOVCU

Autor: Melita Jeremić, 12. 3. 2020. 14:01

U utorak, 25. veljače, u popodnevnim satima u školu su počeli dolaziti neki čudni i smiješni, strašni i veseli, šareni i oni manje, kao neki likovi iz mašte… naravno, bilo je tu i superjunaka, vila, princeza, nekih drevnih ratnika, a posebno su poglede oduzimali i rokeri i punkeri! Ne, ne, nije riječ o strašnim i izmišljenim  ili pak povijesnim filmovima… ma, to su učenici PŠ Svibovca Podravskog, po svojoj mašti, obukli kostime za maškare! Nakon što su se prenajeli finih, pokladnih krafni i dobili još koji slatki dekagram, krenula je vesela i šarena povorka put trga gdje je svaki razred odradio svoj nastup kojega je vrijedno vježbao sa svojim učiteljima. Kao i svake godine, učenici su pokupili u svoje fašničke vreće najviše pljeska i simpatija! Nakon što su male maškare odradile svoje, stanovnici Svibovca počastili su ih najfinijim krafnama i najslađim čajem na svijetu!

 [više]

OBOGAĆENE AKTIVNOSTI ZA MOTIVIRANE I POTENCIJALNO DAROVITE UČENIKE

Autor: Melita Jeremić, 28. 2. 2020. 10:24

Između ostalih aktivnosti, naša škola okrenuta je i brizi za učenike koji pokazuju specifične interese za određeno područje ili spadaju među potencijalno darovite učenike koje karakterizira visoka znatiželja i motivacija za učenje i stjecanje novih znanja. U tom nastojanju da se potrebe njihovog učenja usklade s organiziranjem aktivnosti na školi, pripremili smo predavanje ujedno s radionicom na temu Dronovi. U utorak, 18.2.2020.g. gost predavač Tomislav Mlinarić upoznao je učenike s počecima letenja i prvim pokušajima osvajanja zraka letjelicama, pa sve do dronova koji danas snimaju i slikaju iz zraka i prevoze pakete. Učenice i učenici (njih tridesetsedmero) pokazali su interes i bili oduševljeni izlaganjem, a najviše su naravno profitirali vlastitim upravljenjem manjim dronom.  U mnogima se naravno odmah pojavila želja za kupnjom vlastitoga kako bi vještine upravljanja tom neobičnom letjelicom mogli razvijati kod kuće u svoje slobodno vrijeme.

 [više]

Terenska nastava iz skijanja

Autor: Melita Jeremić, 4. 2. 2020. 13:02

Prema mogućnostima koje nudi Škola za život po prvi puta u povijesti uvedena je škola skijanja. Terenska nastava je održana na slovenskom skijalištu Areh iznad Maribora od 20. – 22. 1. 2020. Desetak učenika OŠ Sračinec se upoznalo sa sigurnosnim pravilima koje vrijede na svim skijalištima u svijetu (FIS pravila) i s opremom potrebnom za učenje skijanja. Nakon zaduživanja opreme i testiranja učenici su podijeljeni u podjednake skupine te se započelo s učenjem osnovnih elemenata skijanja. U tri dana koliko je trajala škola skijanja (ukupno 15 sati), skijati su naučili svi početnici, a oni koji su već znali skijati od ranije, izbrusili su svoje znanje i postali još bolji. Poslužilo nas je i vrijeme u sva tri dana tako da se nastava skijanja pretvorila u pravo uživanje na snijegu. Ovime je OŠ Sračinec pokazala da je moderna škola koja osluškuje potrebe učenika i moderne trendove u obrazovanju uvodi u nastavu.  

 [više]

RASPORED SATI - od 7. siječnja 2020.g. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 9. 1. 2020. 08:53

U prilogu ove obavijesti nalazi se raspored sati važeći od 7. siječnja 2020.g.

 [više]

OSJEĆATI SE U ŠKOLI KAO KOD KUĆE

Autor: Melita Jeremić, 16. 12. 2019. 10:52

Naša učiteljica 1.a razreda Milena Bogdanović u ponedjeljak, 16.12.2019.g. iznenadila je i razveselila svoje prvašiće prekrasnim kapicama Djeda Božićnjaka koje je sama sašila, a koje su ih kao prekrivači naslona na stolicama dočekali prije početka nastave. 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Sračinec / Varaždinska 98, HR-42209 Sračinec / os-sracinec.skole.hr / ured@os-sracinec.skole.hr
preskoči na navigaciju