2019-10-17 09:55:42

eTwinning kontaktni seminar u Bratislavi

Učiteljica geografije, Janja Žnidarić, sudjelovala je na eTwinning Kontaktnom seminaru u Bratislavi „Collaborative activities go beyond communicaton and exchange of materials“ od 10. do 12. listopada 2019. godine.

Kao jednu od tri odabrane sudionice iz Hrvatske prema pristiglim prijavama, Agencija za mobilnost odabrala je učiteljicu Janju Žnidarić za sudjelovanje na Kontaktnom seminaru u Bratislavi. Učiteljica je provela tri dana aktivno sudjelujući na radionicama i predavanjima. Na seminaru je bilo 70 sudionika zajedno s predavačima i predstavnicima agencija iz ukupno 15 europskih država.

          

Prvog dana radionice su bile vezane uz umrežavanje kolega sličnih interesa ili područja poučavanja te osnovne informacije o portalu eTwinning.

Drugog dana organizirane su četiri radionice: Collaborative art projects – Use art as a teaching tool in any subject, eTwinning Live and why is collaboration in project important, Collaboration in project based learning te radionica External tools in eTwinning project.

Posljednjeg, trećeg dana, učitelji su slušali primjere dobre prakse vezane uz eTwinning projekte te su u skupinama osmišljavali vlastiti projekt.

Učiteljica se vratila s divnim iskustvom te novim znanjima koje će prenjeti kolegama u školi kroz predavanje i radionicu o važnosti međusobne suradnje te kao i poticanje suradnje učenika kroz različite aktivnosti na nastavi te upotrebu eTwinning projekata, te mogućnostima korištenja raznih digitalnih alata.


Osnovna škola Sračinec