preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sračinec

 > Nastava
Nastava

Sudjelovanje u projektu Znanjem protiv mržnje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 12. 1. 2021. 08:49

Duži niz godina učenici naše škole zajedno s učiteljicom povijesti Margaretom Skuhala Juričić sudjeluju u projektu Znanjem protiv mržnje. Ove su godine Lucia Rameša i Miron Plantak iz 8.a razreda sve odradili on line (upute, istraživanje, ispravke i drugo). Tema njihova istraživanja bila je usmjerena na zavičajnu povijest tj. "Židovi u Varaždinu". Radi se o životu i stradanju židovskih obitelji tijekom holokausta. Za svoje zalaganje dobili su potvrdu (u prilogu). Čestitamo učenicima i učiteljici!

 [više]

NASTAVA POVIJESTI - dodatna zalaganja naših učenica

Autor: Melita Jeremić, 9. 11. 2020. 13:04

Učenici šestih razreda su u sklopu nastavne teme Utjecaj križarskih ratova na Europu učili i o viteško-duhovnim redovima teutoncima, templarima i ivanovcima. Jedan od ponuđenih zadataka je bio da izrade opremu tih vitezova. Djevojčice iz 6.b i 6.c su bile aktivne i kreativne te su izradile takvu opremu.

 [više]

Na satu Informatike obilježen Svjetski dan učitelja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 6. 10. 2020. 13:36

Crtajući u programu Paint učenici su osmislili i kreirali prigodne i vesele čestitke povodom Dana učitelja kao način zahvale za njihov važan i zahtjevan posao.
Čestitke su zajedno sa svojom učiteljicom Marinelom Čavlović spojili u foto kolaž. Radovi se nalaze u prilogu ove obavijesti u PDF formatu.
 
                                Hvala svima na čestitkama
 [više]

Matematičko natjecanje „Klokan bez granica“

Autor: Melita Jeremić, 1. 10. 2020. 08:19

U našoj  školi 17. 9. 2020. održano je matematičko natjecanje „Klokan bez granica“. Natjecanje je održano samo u razrednoj nastavi, zbog mjera i preporuka povezanim uz Covid-19. Radi se o međunarodnom natjecanju. Međunarodna udruga "Klokan bez granica" okuplja predstavnike  više od 80 država svijeta. Njezin je cilj popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje. Glavna joj je zadaća organizacija natjecanja "Matematički klokan". Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. Pohvaljujemo učenike naše škole na sudjelovanju.

 [više]

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Autor: Melita Jeremić, 12. 3. 2020. 14:05

I do učenika PŠ Svibovca Podravskog stigla je priča o jednom dječaku. Dječaku koji je bio ismijan od strane učenika jer je nosio ružičastu majicu. No, da ima dobrih duša i savjesnih u učeničkoj dobi, pokazala su dvojica učenika. Oni su, kako bi ispravili ismijavanja i dokazali da je ružičasta boja cool, kupili podosta ružičastih majica i iste podijelili u školi. Taj dan je postao jedan od najvažnijih dana u borbi protiv vršnjačkog nasilja. Nakon što je svaki razred obilježio, u svom razredu i od strana nastavnika taj dan, 28. veljače, kao jedinstvo i simbol istog svi, uključujući i nastavnike, obukli su komad ružičaste odjeće na sebe. I od nas malih učenika male škole poslana je velika i snažna poruka u svijet: nasilje nije dobro i budimo ujedinjeni u prijateljstvu i različitosti.

 [više]

FAŠNIK V SVIBOVCU

Autor: Melita Jeremić, 12. 3. 2020. 14:01

U utorak, 25. veljače, u popodnevnim satima u školu su počeli dolaziti neki čudni i smiješni, strašni i veseli, šareni i oni manje, kao neki likovi iz mašte… naravno, bilo je tu i superjunaka, vila, princeza, nekih drevnih ratnika, a posebno su poglede oduzimali i rokeri i punkeri! Ne, ne, nije riječ o strašnim i izmišljenim  ili pak povijesnim filmovima… ma, to su učenici PŠ Svibovca Podravskog, po svojoj mašti, obukli kostime za maškare! Nakon što su se prenajeli finih, pokladnih krafni i dobili još koji slatki dekagram, krenula je vesela i šarena povorka put trga gdje je svaki razred odradio svoj nastup kojega je vrijedno vježbao sa svojim učiteljima. Kao i svake godine, učenici su pokupili u svoje fašničke vreće najviše pljeska i simpatija! Nakon što su male maškare odradile svoje, stanovnici Svibovca počastili su ih najfinijim krafnama i najslađim čajem na svijetu!

 [više]

OBOGAĆENE AKTIVNOSTI ZA MOTIVIRANE I POTENCIJALNO DAROVITE UČENIKE

Autor: Melita Jeremić, 28. 2. 2020. 10:24

Između ostalih aktivnosti, naša škola okrenuta je i brizi za učenike koji pokazuju specifične interese za određeno područje ili spadaju među potencijalno darovite učenike koje karakterizira visoka znatiželja i motivacija za učenje i stjecanje novih znanja. U tom nastojanju da se potrebe njihovog učenja usklade s organiziranjem aktivnosti na školi, pripremili smo predavanje ujedno s radionicom na temu Dronovi. U utorak, 18.2.2020.g. gost predavač Tomislav Mlinarić upoznao je učenike s počecima letenja i prvim pokušajima osvajanja zraka letjelicama, pa sve do dronova koji danas snimaju i slikaju iz zraka i prevoze pakete. Učenice i učenici (njih tridesetsedmero) pokazali su interes i bili oduševljeni izlaganjem, a najviše su naravno profitirali vlastitim upravljenjem manjim dronom.  U mnogima se naravno odmah pojavila želja za kupnjom vlastitoga kako bi vještine upravljanja tom neobičnom letjelicom mogli razvijati kod kuće u svoje slobodno vrijeme.

 [više]

Terenska nastava iz skijanja

Autor: Melita Jeremić, 4. 2. 2020. 13:02

Prema mogućnostima koje nudi Škola za život po prvi puta u povijesti uvedena je škola skijanja. Terenska nastava je održana na slovenskom skijalištu Areh iznad Maribora od 20. – 22. 1. 2020. Desetak učenika OŠ Sračinec se upoznalo sa sigurnosnim pravilima koje vrijede na svim skijalištima u svijetu (FIS pravila) i s opremom potrebnom za učenje skijanja. Nakon zaduživanja opreme i testiranja učenici su podijeljeni u podjednake skupine te se započelo s učenjem osnovnih elemenata skijanja. U tri dana koliko je trajala škola skijanja (ukupno 15 sati), skijati su naučili svi početnici, a oni koji su već znali skijati od ranije, izbrusili su svoje znanje i postali još bolji. Poslužilo nas je i vrijeme u sva tri dana tako da se nastava skijanja pretvorila u pravo uživanje na snijegu. Ovime je OŠ Sračinec pokazala da je moderna škola koja osluškuje potrebe učenika i moderne trendove u obrazovanju uvodi u nastavu.  

 [više]

RASPORED SATI - od 7. siječnja 2020.g. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jeremić, 9. 1. 2020. 08:53

U prilogu ove obavijesti nalazi se raspored sati važeći od 7. siječnja 2020.g.

 [više]

OSJEĆATI SE U ŠKOLI KAO KOD KUĆE

Autor: Melita Jeremić, 16. 12. 2019. 10:52

Naša učiteljica 1.a razreda Milena Bogdanović u ponedjeljak, 16.12.2019.g. iznenadila je i razveselila svoje prvašiće prekrasnim kapicama Djeda Božićnjaka koje je sama sašila, a koje su ih kao prekrivači naslona na stolicama dočekali prije početka nastave. 

 [više]

PROŠLOST ZAVIČAJA

Autor: Melita Jeremić, 3. 5. 2019. 09:15

Učenici 3.c razreda vlastitim su doprinosom pridonijeli boljem razumijevanju gradiva iz prirode i društva i povijesti svog zavičaja. Donijeli su razne predmete koji su se koristili prije desetak i više godina i pripremili izložbu. Osim izložbe samostalno su prezentirali predmet kojeg su donjeli i tako učili jedni druge i jedni od drugih.

 [više]

Izvješće s četvrtog šahovskog turnira PUŽ 4 Druškovec

Autor: Melita Jeremić, 15. 4. 2019. 23:30

Prošlog mjeseca, točnije u petak 15.03., naša Šahovska grupa sudjelovala je u četvrtom godišnjem turniru Županijske školske šahovske lige koja se ovaj put održala u Područnoj školi u Druškovcu. Na natjecanju je nastupilo čak 156 natjecatelja iz desetak osnovnih škola. Igralo se sedam rundi po 15 minuta. Naši natjecatelji su pokazali pravi natjecateljski duh.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Sračinec / Varaždinska 98, HR-42209 Sračinec / os-sracinec.skole.hr / ured@os-sracinec.skole.hr
preskoči na navigaciju