preskoči na sadržaj
vijesti

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

U trenucima kada se Hrvatska po 26. put prisjeća tužne 1991. godine, bitke za Vukovar i pada Vukovara u neprijateljske ruke, našu školu su posjetili Damir Laljek i Darko Posavec. Hrabri su to branitelji iz našeg kraja koji su 1991. sudjelovali u obrani grada Vukovara i Borova Naselja.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 22. 11. 2017. 09:09

NAJČITAČICA OŠ SRAČINEC

Već nekoliko godina za redom povodom Dana hrvatskih knjižnica koji se obilježava 10.studenog biraju se najčitači osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije. To su učenici koji stvarno vole čitati i puno vremena provedu u društvu dobre knjige. U našoj školi ovu važnu titulu dobila je Ema Plantak, sada učenica 2.b razreda. Ona je prošle školske godine, dakle u prvom razredu, pročitala 34 naslova i to je puno više od većine učenika koji su posudili i pročitali jedva desetak knjiga ili slikovnica. Ema je od prvog dana škole vrlo zainteresirano dolazila u školsku knjižnicu i uz obaveznu lektiru posuđivala i druge slikovnice pa je tako puno brže savladala vještinu čitanja.  

U petak, 10.11. Ema je zajedno s knjižničarkom Grozdanom Njegovec prisustvovala ceremoniji proglašenja najčitača Varaždinske županije gdje je ona i još sedamdesetak učenika nagrađeno, naravno, knjigama.  Na taj način potiče se mladi naraštaj da više čitaju jer knjigu ipak ne mogu u potpunosti zamijeniti nove tehnologije. Od naše škole Ema je nagrađena slikovnicom „Najljepše Ezopove basne“ iz čijih  priča i danas možemo učiti.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 14. 11. 2017. 13:33

TJEDAN LJUBAZNOSTI

U tjednu od 13. do 17. studenog 2017.g. posvetili smo se obilježavanju Svjetskog dana ljubaznosti, ali i realizaciji projekta Poruke skrivene u vodi planiranog našim Razvojnim planom škole u 2017./2018. školskoj godini.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 14. 11. 2017. 08:48

TULUM S(L)OVA 2017.

U petak, 10.11.2017. u vremenu od 18.00 do 22.00 sata održao se treći po redu Tulum slova. To je projekt namijenjen najprije učenicima sedmih i osmih razreda, no zbog velikog interesa mogu se priključiti i mlađi učenici. Cilj ovog projekta je čitanje iz užitka te druženje u večernjim satima koje uz različite čitalačke aktivnosti poprima poseban ugođaj. Ove godine odaziv je bio velik - na Tulumu je prisustvovalo dvadesetak učenika  sedmih i osmih te priličan broj učenika petih i šestih razreda. Program je započeo zajedničkim okupljanjem svih sudionika ispred školske knjižnice i čitanjem pravila i programa. Početak programa, kao i cijeli program, pratila je, fotografirajući sve, pedagoginja Melita Jeremić.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 14. 11. 2017. 08:28

TERENSKA NASTAVA 4. RAZREDA - ZAGREB

U petak, 3.11.2017. godine učenici četvrtih razreda zajedno sa svojim učiteljicama bili su na terenskoj nastavi. Na terensku nastavu išli su u glavni grad naše domovine, Zagreb, kako bi ga upoznali i ponovili gradivo iz prirode i društva. Posjetili su Trg bana Josipa Jelačića, hrvatski sabor, katedralu, muzej iluzija te uz stručno vodstvo razgledali su Kaptol i Gradec. Najviše im se svidjelo u hrvatskom saboru gdje su posjetili sabornicu u kojoj se donose važni akti i zakoni i u kojoj se na sjednicama okupljaju svi važni suvremeni političari. Također uživali su i u različitim mozgalicama i iluzijama koje su mogli isprobati u muzeju iluzija. Nakon razgleda bili su na ručku u Mc Donalds – u, a nakon ručka puni dojmova krenuli su prema kućama i usput razgledali našu novu zračnu luku dr. Franjo Tuđman.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 10. 11. 2017. 13:08

ZNANJEM PROTIV MRŽNJE

U ponedjeljak 6.11.2017. naša škola je po četvrti put sudjelovala na stručno-edukativnom skupu „Znanjem protiv mržnje“. Stručni skup je održan u Srednjoj školi Maruševec s pravom javnosti u organizaciji Udruge za edukaciju i promicanje ljudskih prava i Varaždinske županije. Predstavnice naše škole bile su učenice koje polaze dodatnu nastavu iz povijesti Hana Adlašić i Ivona Herjavec, u pratnji učiteljice Margarete Skuhala Juričić. Tema ovogodišnjeg skupa bila je „vjerska tolerancija kroz povijest i danas“. Kroz šest edukativnih predavanja ponajviše je obrađena tema suživota manjih vjerskih zajednica i kršćanske većine u našem zavičaju. Skupu su prisustvovali uglednici naše županije, veleposlanica Republike Slovenije i pučka pravobraniteljica koja nas je poučila što je diskriminacija. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 9. 11. 2017. 08:39

TERENSKA NASTAVA 5. - 8. RAZREDA - ZAGREB

U petak, 3. studenog, učenici od 5. do 8. razreda imali su terensku nastavu u Zagrebu. Svi razredi su pogledali predstavu Sherlock Holmes u Kazalištu ZeKaeM, a potom krenuli u muzeje. Učenici 6. i 7. razreda razgledali su stalni postav Muzeja za umjetnost i obrt, a učenici 5. i 8. razreda Antičku i Egipatsku zbirku Arheološkog muzeja. U pratnji učitelja, učenici su prošetali središtem glavnoga grada i upoznali znamenite zgrade u kojima su smješteni Sabor, Vlada Republike Hrvatske, Zagrebačka katedrala i drugo. Bilo je lijepo vrijeme i svi su se dobro proveli.  U svakom slučaju, ciljevi i ishodi izvanučioničke nastave ostvareni su.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 9. 11. 2017. 08:31

MJESEČNI PLAN AKTIVNOSTI ZA STUDENI

U nastavku možete pogledati kojim ćemo se sve aktivnostima, uz redovnu nastavu, baviti tijekom mjeseca studenog.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 2. 11. 2017. 12:36

Mali „KAJ v Zelini“ ponovno imao predstavnike naše škole

U subotu 21. listopada učenik 3. d razreda OŠ Sračinec Arijan Flegar sudjelovao je sa svojom mentoricom i voditeljicom Literarne grupe, učiteljicom Mirelom Briševac na 37. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“ u Svetom Ivanu Zelini, popularno nazvanoj Mali „KAJ v Zelini.“ 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 30. 10. 2017. 13:13

Počeo projekt Rano učenje informatike

Krenulo je rano učenje informatike....

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Tesla  datum: 27. 10. 2017. 17:18

Rano učenje informatike

Obavijesti za izvannastavnu aktivnost „Rano učenje informatike
za niže razrede osnovne škole (2., 3. i 4.), te raspored grupa i termina bit će objavljeni na web stranici:

www.informatika.hublin.net 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 23. 10. 2017. 08:45

Planinarski izlet OŠ Sračinec

Pročitajte nešto više o 1. planinarskom izletu Osnovne škole Sračinec ...

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Tesla  datum: 17. 10. 2017. 12:51

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U PODRUČNOJ I MATIČNOJ ŠKOLI

U četvrtak, 12.10.2017.g. u matičnoj i u područnoj školi obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Prigodnim riječima i pjesmom učenici uključeni u pripremu programa obratili su se okupljenima oko bogato ispunjenog stola. Zahvalili smo Bogu za sve što nam zemlja daje te se podsjetili da svakodnevno moramo biti "dobri kao kruh". 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 15. 10. 2017. 09:34

TERENSKA NASTAVA "Trag dobrote"

11.10.2017. na neobvezatnu terensku nastavu išla su 52 učenika viših razreda OŠ Sračinec koji su se svojevoljno prijavili za posjet  izložbi povodom 20. obljetnice osnutka Varaždinske biskupije te 3 učitelja pratitelja (K. Hublin, V. Ivek, G. Njegovec).
Polazak autobusom je bio s parkirališta OŠ Sračinec u 11 sati. Nakon dolaska u Varaždin, prvo smo posjetili i razgledali varaždinsku katedralu. Nakon toga smo u 11:30 bili u palači Herzer gdje smo razgledali izložbu „Trag dobrote“ povodom 20. obljetnice osnutka Varaždinske biskupije. Stručno vodstvo nam je bio gosp. Vladimir Cesar iz Katehetskog ureda Varaždinske biskupije. Nakon toga smo svi zajedno pogledali muzejsku zbirku „kukaca“ u istoj zgradi (Entomološki odjel Gradskog muzeja Varaždin). Zahvaljujući projektu MIŠ (Muzej i škola) u koji smo kao škola ušli ove školske godine, ulaz u muzeje bio je besplatan.
Potom smo razgledali obližnju franjevačku crkvu i znameniti kip Grgura Ninskog, te uršulinsku crkvu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 15. 10. 2017. 09:24

DJEČJI TJEDAN

U petak, 6.10.2017.god. nema nastave zbog odlaska učitelja na stručnu ekskurziju.

Za učenike koji žele doći u školu bit će organizirane  radionice od 9.00 do 11.00 sati.

                                                                                                                              

                                                                                     RAVNATELJICA:

                                                                             Lidija Valec, mag.prim.obr.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 3. 10. 2017. 12:59

NAJAVA AKTIVNOSTI ZA LISTOPAD

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 28. 9. 2017. 22:45

ZAMOLBE ZA BESPLATNU KUHINJU Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo sve zainteresirane roditelje da do petka, 22.9.2017.g. prikupljamo zamolbe za besplatnu školsku kuhinju putem projekta "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017./2018.)"

Uz zamolbu je potrebno priložiti presliku rješenja o ostvarivanju prava na doplatak za djecu.

U nastavku pročitajte Odluku i isprintajte Zamolbu ili se javite pedagoginji u školi.

Zamolbe predajete do petka pedagoginji!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 19. 9. 2017. 08:53

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

U ponedjeljak, 11. rujna 2017.g. obilježili smo Hrvatski olimpijski dan. Sljedeći tradiciju, obukli smo bijele majice i okupili se u dvorani. Publici su se predstavile različite sportske ekipe s ciljem motiviranja učenika na uključenje u jednu od njih. Bilo je tu gimnastičara, košarkaša, plesača i karatista. Svi se oni već niz godina bave sportom kojeg vole i usavršavaju vještine i sposobnosti potrebne za izvrsne rezultate. Nadamo se da ste se svi negdje pronašli i da ćete se, barem rekreativno, baviti nekom sportskom disciplinom. Sretno!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 13. 9. 2017. 08:03

SVEČANA PRIREDBA ZA NAŠE NOVE PRVAŠIĆE

Sedamdeset i dvoje prvašića pridružilo se, zajedno sa svojim roditeljima, bakama i djedovima svečanoj priredbi pripremljenoj u njihovu čast. Petašima je bilo zadovoljstvo pripremiti prigodni program, a govore dobrodošlice pripremili su ravnateljica škole Lidija Valec te načelnik općine Božidar Novoselec. Bilo je svečano ali i razigrano. Učiteljice su nakon priredbe nestrpljive i uzbuđene prvašiće povele u učionice.  

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 5. 9. 2017. 21:20

MJESEČNI PLAN AKTIVNOSTI ZA RUJAN

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 5. 9. 2017. 21:12

ŠKOLA U PRIRODI - RAB 2017.

Učenici trećih razreda naše škole i njihove učiteljice sudjelovali su u Školi u prirodi na otoku Rabu od 27.08.2017. do 31.08.2017. godine. U sklopu Škole u prirodi učenici su završili školu plivanja pri čemu je većina učenika postala plivačima, a ostatak se oslobodio straha od vode i naučio se održavati na vodi. Učenici su ponovili nastavno gradivo trećeg razreda, naučili pjevati pjesme primorskog zavičaja te uz igru i na osnovu neposrednog iskustva naučili mnoge sadržaje vezane uz primorski zavičaj i otok Rab. Posjetili su i park prirode Zavratnica te vidjeli ostatke potopljenog ratnog broda, a uživali su i u ljetnom kinu pod zvijezdama. Vratili su se kući sretni, zadovoljni i bogatiji za još jedno novo iskustvo!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 5. 9. 2017. 20:42

OBAVIJEST O UDŽBENICIMA

Preuzimanje besplatnih udžbenika za školsku godinu 2017./2018. održat će se prvog dana nastave 4. rujna prema rasporedu:

     -  učenici 5. -  8. razreda u 8.00 sati

     -  učenici 2. -  4. razreda u 9.30 sati

     -  učenici 2. -  4. PŠ Svibovec Podravski u 8.00 sati u područnoj školi

Razrednici će udžbenike podijeliti učenicima u svojim razredima pa molimo učenike da u školu dođu s torbama u kojima će ih nositi kući. Izjave o preuzimanju i vraćanju ispravnih udžbenika na kraju školske godine učenici nose na potpis roditeljima i drugi dan donose u školu.

Roditelji učenika svih prvih razreda moći će preuzeti udžbenike nakon svečane priredbe za prvašiće u OŠ Sračinec.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 22. 8. 2017. 13:05

POPIS UČENIKA 5. RAZREDA U ŠKOLSKOJ GODINI 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

U prilogu možete pronaći informaciju o tome u koji razred ide Vaše dijete nakon završetka 4. razreda te koji učitelj mu je razrednik u petom razredu.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 22. 8. 2017. 09:52

POPIS UČENIKA 1. RAZREDA U ŠKOLSKOJ GODINI 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

U prilogu možete pronaći informaciju u koji razred ide vaš prvašić, tko mu je učiteljica te koji 1. strani jezik će učiti. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 14. 7. 2017. 13:21

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA 1. RAZREDA ŠK. GOD. 2017./2018.

Za sve učenike prvih razreda osigurani su besplatni udžbenici za novu školsku godinu 2017./2018. na sljedeći način:

1. Učenici s prebivalištem u Sračincu i Svibovcu Podravskom imaju pravo na komplet obveznih udžbenika (hrvatski jezik, matematika, strani jezik, glazbena kultura, priroda i društvo).

2. Učenici s prebivalištem u Hrašćici (grad Varaždin) imaju pravo na komplet obveznih udžbenika i radnih bilježnica (hrvatski jezik, matematika, strani jezik, glazbena kultura, priroda i društvo).

Bilježnice, pribor i likovnu mapu roditelji kupuju sami.

Također obavještavamo roditelje prvih razreda da još ne kupuju udžbenik za izborni predmet vjeronauk jer postoji velika mogućnost da će ga svi dobiti.

Sve informacije o podjeli besplatnih udžbenika bit će objavljene neposredno prije početka nastave.   

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 11. 7. 2017. 12:52

SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI ZA UČENIKE OSMIH RAZREDA

Danas, 30.6.2017.g. učenici 8. razreda prisjetili su se svojih školskih dana od trenutka kad su prvi puta sjeli u školske klupe i započeli školovanje do ove svečanosti gdje smo se pozdravili do nekog ponovnog viđenja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 30. 6. 2017. 21:15

GLAZBENA ŠKOLA VARAŽDIN - predstavljanje instrumenata učenicima 1., 2. i 3. razreda

U utorak, 6.6.2017.g. našu školu posjetili su učenici Glazbene škole Varaždin. Predstavili su instrumente te upoznali učenike s programima koje upisuje Glazbena škola. Učenici 1., 2. i 3. razreda oduševljeno su i sa zanimanjem pratili izvedbe mladih muzičara i slušali zvukove raznih puhačkih instrumenata. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 21. 6. 2017. 13:22

OPUŠTENI KRAJ ŠKOLSKE GODINE

U utorak, 13.6.2017.  2.c PŠ Svibovec Podravski bio je domaćin učenicima iz COO Tomislav Špoljar te njihovim  učiteljicama Renati, Blaženki  i asistenticama. Prvo su svi zajedno radili čamce od papira te u grupi crtali ljetne slike. Nakon sendviča, soka i keksića učenici su u školskom dvorištu igrali ekipne igre. Bilo je mokrih igra i igara spretnosti. Za kraj su neki odabrali nogomet, a neki vrtnju ili ljuljanje na dječjem igralištu.

Bilo je to prekrasno druženje i veseli kraj još jedne godine!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 18. 6. 2017. 18:30

DAN ŠKOLE - PONOVNO JE BILO AKTIVNO I VESELO U SVIBOVCU PODRAVSKOM

U ponedjeljak, 29.5.2017.g. proslavili smo Dan škole. To je zasigurno jedan od ljepših i sretnijih dana u školskoj godini jer smo na taj dan svi zajedno, vani, u igri, pjesmi i plesu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 31. 5. 2017. 14:12

BESPLATNI UDŽBENICI

U školskoj godini 2017./2018. nastavlja se Projekt besplatni udžbenici.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 31. 5. 2017. 14:08

OBAVIJEST O DANU ŠKOLE

U ponedjeljak, 29.5.2017.g. obilježavamo Dan škole. Svi učenici i učitelji iz matične škole u 8.00 sati će krenuti pješke u područnu školu u Svibovec Podravski. Za učenike su organizirani posjeti vatrogascima, udruzi Črepičar, klesarskom obrtu Grk te kapeli sv. Benedikta. Isto tako, učenici će se međusobno družiti kroz organizirane i slobodne aktivnosti, moći će sudjelovati u nogometnoj utakmici protiv učitelja ili pak predavanju učiteljice Margarete Skuhala Juričić o našim planinama i planinarenju. U 12.00 sati svi će se počastiti sladoledom, a nakon toga krećemo natrag prema Sračincu. Svima želimo lijep i ugodan dan, dobro druženje, puno smijeha i radosti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 28. 5. 2017. 11:15

POVODOM OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA OBITELJI - 4. BICIKLIJADA U SURADNJI OPĆINE I ŠKOLE

U subotu, 20.5.2017.g. održana je 4. Biciklijada povodom Dana obitelji. Akcija je to koju organizira Općina Sračinec u suradnji sa školom. I ovaj put bicikliralo je stotinjak učenika naše škole zajedno sa svojim roditeljima tako da je ukupan broj biciklista bio preko dvjestotinjak.  Osim krasno provedenog prijepodneva uz rijeku Dravu, načelnik općine pobrinuo se da se svi prisutni okrijepe uz kuhani obrok i osvježavajuće piće, a za uspomenu na divan dan s obitelji, rodbinom i poznanicima ponijeli smo kući i prigodne majice.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 21. 5. 2017. 23:15

6. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ Križevci Vijest ima dokument u privitku

Ovo je tradicionalni i jedinstveni natječaj, otvoren svake godine od 15. listopada do 15. prosinca na koji se šalju dječji literarni i likovni radovi s duhovnom tematikom. Od pristigla osamdeset tri pjesnička rada, četrdeset i šest proznih, dvjesto devedeset tri likovna rada te deset igrokaza iz cijele Hrvatske, u zbornik je uvršten i rad našeg učenika 2.d razreda – ARIJANA FLEGARA. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 18. 5. 2017. 15:09

10. GODIŠNJICA ŠKOLE PLIVANJA

Imamo nove  plivače ....  smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Tesla  datum: 18. 5. 2017. 08:42

VRT ZDRAVLJA I LJEPOTE U SVIBOVCU PODRAVSKOM

U srijedu, 17.5.2017.g. svečano je otvoren i Vrt zdravlja i ljepote u područnoj školi u Svibovcu Podravskom. Prekrasna kružna površina koju je pripremio naš spremač i domar Slobodan Rodić, zasjala je punim sjajem kad su na nju istrčali učenici od 1. do 4. razreda naše Područne škole i krenuli saditi razno bilje koje su uzgojili u teglicama. Sada ih je trebalo prenijeti u zemlju, a vrt je idealno mjesto za to. Vrt je podijeljen na četiri dijela i svaki će razred brinuti o svom dijelu, ali i o cijelom vrtu. Divno je vidjeti učenike kako uživaju na svježem zraku, kako uče izravno iz prirode, međusobno si pomažu, i rastu u zdravoj atmosferi - i bio i onoj emocionalnoj. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 17. 5. 2017. 14:10

OD ZEMLJE DO ZEMLJE - Profesionalno informiranje za učenike 8. razreda

IVICA INKRET, dipl. ing. geologije, profesor Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin u utorak, 16.5.2017.g. napravio je izložbu minerala, stijena, ruda i fosila te održao predavanje o geologiji i rudarstvu za učenike 8. razreda kao poticaj u razmišljanju o upisu u srednju školu i odabiru zanimanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 17. 5. 2017. 13:42

BUDI DONATOR ZA DEFIBRILATOR

Rotary klub Trakošćan organizira humanitarno-zdravstvenu akciju “Walk&Run”   u nedjelju, 14. svibnja, u Trakošćanu. Riječ je o akciji koja uz zdravstveni ima i humanitarni karakter. Naime, u okviru akcije će se prikupljati sredstva za nabavku automatskog vanjskog defibrilatora ADV-a koji će biti doniran Osnovnoj školi Sračinec u kojoj zbog nekolicine učenika s dijagnosticiranim srčanim problemima postoji potreba za posjedovanje navedenog uređaja koji u trenucima srčanog zastoja može spasiti njihov život. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 10. 5. 2017. 12:42

DESETU GODINU ZA REDOM UČENICI KRENULI U ŠKOLU PLIVANJA Vijest ima dokument u privitku

Od 2007.g. Osnovna škola Sračinec u suradnji s Općinom Sračinec, koja u potpunosti snosi financijske troškove, organizira Školu plivanja. 67 učenika trećih razreda ove će godine naučiti plutanje i razne tehnike plivanja. Škola plivanja organizirana je u periodu od 8. do 12.5.2017.g. Prije polaska na Gradske bazene, u školi su ih posjetili djelatnici Crvenog križa Varaždin i održali vrlo korisnu radionicu "Kodeks sigurnosti na vodi". Riječ je o interaktivnoj radionici u trajanju od 45 minuta, odnosno 1 školski sat,  kroz koju se učenici upoznaju s opasnostima vezanim uz vodu i osnovnim pravilima sigurnog kupanja. Radionice provode stručni suradnici GDCK Varaždin, profesori osposobljeni za izvođenje nastavnog sata navedene teme.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 9. 5. 2017. 08:35

MAX TRAŽI ZVIJEZDU

U petak, 5.5.2017. u OŠ Cestica održan je talent show „Max sucht den Superstar“. Naša škola je i ove godine bila dio Maxove potrage za talentom.

Predstavnica naše škole bila je Ena Mesek, učenica 7.a razreda koja nas je predstavljala pjesmom „Wovon sollen wir träumen“. Plesom su je podržale: Tesa Horvat (5.a), Elena Križmarić (5.a), Ema Friščić (5.b) i Karla Šutalo (5.c).

Uz mentoricu učiteljicu Petru Stojko, u ostvarivanju odličnog nastupa naše Ene i plesačica sudjelovale su učiteljica Lidija Brleković i Mihaela Novak.

Prvo mjesto je osvojila predstavnica OŠ Štrigova, drugo OŠ „Ivan Kukuljević Sakcinski“  Ivanec, a treće OŠ Smiljevac iz Zadra.

Čestitamo pobjednicima!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 8. 5. 2017. 13:37

PROJEKTNI DAN U PODRUČNOJ ŠKOLI U SVIBOVCU PODRAVSKOM

Kiša je ovog petka odlučila dobro zaliti naš vrt pa ćemo ga nastaviti uređivati sljedećeg tjedna. Projektni dan smo nastavili u učionicama. Upoznavali smo, sijali i sadili ljekovito, začinsko i ukrasno bilje koje smo donijeli u školu. Među njima je bilo i dosta starinskih autohtonih biljaka koje kod nas rastu od davnina. Treći sat smo se okupili u hodniku i svaki je razred prezentirao svoju radionicu. Želimo da se naša Zemlja i dalje sretno okreće pa smo i mi projektni dan završili kretanjem uz ples. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 2. 5. 2017. 21:42

PROJEKTNI DAN - Dan planeta Zemlje

Petak, 28.4.2017.g. bio je posvećen planetu Zemlji. Projektni dan zamišljen je na način da svaki učenik odabere radionicu u kojoj želi sudjelovati u skladu sa svojim interesima, sklonostima, znatiželji ili pak privrženosti određenom voditelju. Radionica je bilo ukupno 18 i aktivnostima su obuhvaćale doista raznolike aktivnosti koje se bave čovjekom, životinjama, recikliranjem, proučavanjem, mjerenjem, vizijom, stvaranjem, pjevanjem, robotikom... Atmosfera je bila odlična, učenici oduševljeni, a na kraju i vrlo iznenađeni širinom i dubinom kojom smo plovili kroz ovaj dan prepun dobrih ideja, smijeha, oduševljenja, kreativnosti i stvaralačke energije. Na kraju smo se svi okupili u dvorani gdje smo čuli predstavljanje svake pojedine radionice i poželjeli da smo u svakoj od njih boravili barem na trenutak.  

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 1. 5. 2017. 18:17

USKRŠNJA PRODAJA NAŠE ZADRUGE ZVIR

Članovi zadruge Zvir pripremili su niz prekrasnih proizvoda koje su učenici i učitelji mogli kupiti po vrlo pristupačnim cijenama. Sretan uskrs!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 13. 4. 2017. 11:35

SRETAN USKRS

Svi razredni odjeli potrudili su se ukrasiti svoje učionice simbolima proljeća i najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. U nastavku pogledajte radove učenika. Svima želimo sretan Uskrs! 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 13. 4. 2017. 11:19

MAX TRAŽI ZVIJEZDU

Max sucht den Superstar

Max traži zvijezdu   ~    Školski predizbor

 

U srijedu, 5. travnja 2017.g. u OŠ Sračinec održan je predizbor za natjecanje MAX TRAŽI ZVIJEZDU. Natjecali su se: Melani Divjak (6.c), Ivona Vrček i Karla Šutalo (5.c), Mia Habek (8.a), Aleksandra Balentović (5.a), Ena Mesek (7.a) i Antonia Kovačić (8.a). Svi kandidati su bili odlični i žiri je imao težak zadatak - odabrati najboljeg od najboljih.

Žiri, učitelji Martina Hrastić, Melita Košćak, Petra Stojko, Nenad Tesla i ravnateljica Lidija Valec , je većinom glasova odabrao ENU MESEK koja će našu školu predstavljati 5. svibnja u OŠ Cestica s pjesmom WOVON SOLLEN WIR TRÄUMEN.

Čestitamo i sretno Ena!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 10. 4. 2017. 08:40

TJEDAN DAROVITOSTI u Područnoj školi Svibovec Podravski

Čitav niz aktivnosti svakodnevno se tijekom cijelog tjedna od 20. do 24.3.2017.g. održavao i u područnoj školi. Od pokusa, preko plesa i sportskih akrobacija do heklanja i glume. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 27. 3. 2017. 19:42

TJEDAN DAROVITOSTI - radionice na engleskom jeziku i Vijeće učenika (utorak, 22.3.2017.)

U utorak, 22.3.2017.g. nekoliko radionica održavalo se u isto vrijeme uglavnom po završetku nastave. Učiteljice engleskog jezika  Anita Prester i Jelena Novoselec Crnčić održale su radionicu za učenike koji vole strani jezik i žele znati više. Pedagoginja se pobrinula za Vijeće učenika i odradila s njima niz kreativnih radionica te ih potaknula da iste igraju kod kuće s roditeljima ili u društvu kojem bi dobro došlo da na neko vrijeme maknu mobitele iz ruku i igraju se na "zdrav način". Učitelj informatike sa desetak je učenika započeo s mikroprogramiranjem. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 24. 3. 2017. 13:09

TJEDAN DAROVITOSTI - pokusi iz fizike, igre iz vlastite proizvodnje i autoportreti na nov način (petak 24.3.2017.)

Kraj tjedna u kojem smo se posvetili darovitim učenicima zašećerili smo odličnim pokusima iz fizike te igranjem pod odmorima igrom iz vlastite proizvodnje. 2.d razred bio je posebno kreativan u crtanju autoportreta na vrlo neobičan način. Detalje pogledajte u nastavku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 24. 3. 2017. 12:44

TJEDAN DAROVITOSTI - "mali znanstvenici" (četvrtak, 23.3.2017.)

U četvrtak, 23.3.2017.g. 2. sat bio je rezerviran za najmlađe i njihov doprinos promociji znanosti. Učitelj Miroslav Kelemenić opremio je svoj 1.a raznim rekvizitima koje su iskoristili kako bi nam pokazali što sve možemo naučiti promatrajući svijet oko sebe i igrajući se. Mali znanstvenici pokazali su nam:

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 24. 3. 2017. 12:30

TJEDAN DAROVITOSTI - kemija - pokusi s vodom (srijeda, 22.3.2017. na Svjetski dan voda)

Mlade kemičare Antoniju Križanec i Matiju Pongračića predvodila je učiteljica kemije Janja Venchiarutti. Oni su na vrlo zanimljiv način mlađim učenicima približili kemiju i kemijske procese izvodeći pokuse koje svi vi možete izvoditi kod kuće, ali isključivo uz pomoć odraslih. Budite i vi "mali znanstvenici". 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 23. 3. 2017. 20:49

Dan ružičastih majica 2017.g. Vijest ima dokument u privitku

Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja u OŠ Sračinec ćemo obilježiti u petak 3.3.2017.g. Tom prigodom u goste nam dolazi plesna škola Valcer. Molimo učenike da u petak dođu u školu u ružičastim majicama.

 

Pogledaje kako su učenici naše područne škole Svibovec Podravski proslavili Dan prevencije  vršnjačkog nasilja u srijedu 22.2.2017.g. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Tesla  datum: 23. 2. 2017. 16:38

ON LINE UPITNIK O NASILJU

Upitnik ispunjavaju učenici OŠ Sračinec od 4. do 8. razreda u cilju prikupljanja podataka o prisutnosti nasilja na školi, ali i planiranja aktivnosti kako bi se spriječio svaki oblik nasilja na školi. Upitnik je anoniman.

Kliknite ovdje za ispunjavanje upitnika

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 21. 2. 2017. 14:06

DAN MATERINSKOG JEZIKA

21.2.2017.g. obilježili smo Dan materinskog jezika. U tu svrhu cijeli protekli tjedan raspitivali smo se o izrazima prenesenog značenja iliti frazemima, da bismo danas za vrijeme velikih odmora okupili učenike u holu škole i ponudili im da objasne što znači pojedini izraz/frazem. Neki su se odlično snalazili, dok je nekima zvučalo poznato ali je ipak trebala pomoć u objašnjenju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 21. 2. 2017. 12:15

Županijska natjecanja

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Valec  datum: 13. 2. 2017. 14:20

ORMARIĆI ZA UČENIKE I U PODRUČNOJ ŠKOLI SVIBOVEC PODRAVSKI

Učenici PŠ Svibovec razveselili su se novim ormarićima koji su u ponedjeljak, 30. siječnja postavljeni u hodniku škole. Umjesto starih vješalica i klupica svaki učenik je dobio  svoj garderobni ormarić za odlaganje odjeće i obuće. Učenici će tako moći ostavljati svoje papuče u školi umjesto da ih nose kući pa će i torba biti lakša. Ormarići su prostrani, crvene boje i lijepo se uklapaju u ambijent škole dajući joj nov i moderniji izgled.  Ovaj projekt opreme područne škole financirala je Općina Sračinec koja i dalje znatno doprinosi poboljšanju učeničkog standarda škole.   

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 6. 2. 2017. 14:35

UPISI U 1. RAZRED U ŠKOLSKU GODINU 2017./2018.

U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2017./2018. na području Općine Sračinec upisuju se djeca koja do 1. travnja 2017.g. imaju navršenih šest godina života i to djeca rođena od 1. travnja 2010. do 31. ožujka 2011.godine, kao i djeca kojoj je u prethodnoj školskoj godini odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Iznimno, za djecu koja će do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nisu školski obveznici, roditelji mogu najkasnije do 31. ožujka 2017.g. Službi za društvene djelatnosti Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji podnijeti ZAHTJEV za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika (Obrazac 6 - mrežne stranice Ureda državne uprave).

Prije redovitog upisa u osnovnu školu Stručno povjerenstvo škole će utvrditi psihofizičko stanje djece, školskih obveznika.

Roditelji će o vremenu testiranja biti pravovremeno obaviješteni.

Ukoliko roditelji žele upisati dijete u školu izvan svog upisnog područja, dužni su predati ZAHTJEV za upis u prvi razred školi kojoj dijete po upisnom području ne pripada.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 2. 2. 2017. 14:28

Međuopćinska smotra LiDraNo 2017.

Međuopćinska smotra LiDraNo 2017. za  područje Sjeverozapad održana je 23. siječnja 2017. u Osnovnoj školi Sračinec.

Učenici i mentori  OŠ Cestice, OŠ Tužno, OŠ Sračinec, OŠ Petrijanec i Oš Vidovec predstavili su se pred izabranim povjerenstvima i pokazali  svoja dramska, literarna, novinarska i medijska  umijeća.

Njihov rad prosuđivala su četiri povjerenstva: Prosudbeno povjerenstvo za literarno stvaralaštvo, Prosudbeno povjerenstvo za novinarko stvaralaštvo, Prosudbeno povjerenstvo za dramsko-scensko stvaralaštvo i Prosudbeno povjerenstvo za radijsko stvaralaštvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 26. 1. 2017. 19:35

ORMARIĆI ZA PRVAŠIĆE

U ponedjeljak ujutro, 19.12.2016. učenici prvog razreda prilično su se iznenadili kad su pohrlili prema svojim učionicama. U hodniku gdje ostavljaju svoju odjeću i obuću umjesto vješalica i klupica dočekali su ih novi crveni ormarići. Prvašići su bili oduševljeni time što sada mogu sve svoje stvari pospremiti u ormariće koji se zaključavaju. Ormarići su modernog dizajna, prostrani i njime će se koristiti po dvoje učenika.  

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 20. 12. 2016. 13:34

PLAY ATTENTION - UREĐAJ ZA POMOĆ DJECI DA POBOLJŠAJU PAŽNJU I KONCENTRACIJU

Tri osnovne škole iz Varaždinske županije - OŠ Novi Marof, OŠ Sračinec i OŠ Visoko uz potporu Varaždinske županije osigurale su svojim učenicima uređaj "Play Attention".

Radi se o sustavu učenja koji pomaže učenicima u poboljšavanju pažnje, ponašanja i različitih kognitivnih funkcija. Dolazi u kompletu s umjetnom inteligencijom Sheer Genius koja značajno olakšava planiranje individualnog treninga.

Do sada u cijeloj državi još samo tri osnovne škole imaju i koriste isti uređaj. Taj novi sustav učenja pod nazivom “Play attention” predstavljen je stručnim suradnicima i učiteljicama u osnovnoj školi Novi Marof, a predstavili su ga predstavnici iz Udruge “Buđenje”.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 18. 12. 2016. 18:06

BESPLATNA ŠKOLSKA KUHINJA Vijest ima dokument u privitku

Obavijest

Svjesna da postoje obitelji koje iz pojedinih opravdanih razloga možda nisu uspjele osigurati da njihova djeca postanu Krajnji korisnici temeljem sklopljenih Ugovora, Zaklada je osigurala dodatnih 400.000,00 kn (četiristo tisuća kuna i nula lipa) kako bi direktnim davanjem pojedinačnih potpora za pokriće troškova školske prehrane u šk. god. 2016./2017. prema obiteljima omogućila pokriće takvih troškova za svu onu djeca koja iz posebno opravdanih razloga nisu uspjela steći status Krajnjih korisnika za potrebe sklopljenih Ugovora.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 16. 11. 2016. 08:42

DAN JABUKE 20.10.2016.

U četvrtak, 20.10.2016.g. svi učenici naše škole sladili su se najzdravijim i najukusnijim voćem - jabukom. Članice Vijeća učenika Dora Plantak i Lana Bolčević pripremile su čestitku i pozivnicu učenicima da tijekom odmora u blagovaoni blaguju ovu voćku punu vitamina, vlaknima, kalijem, kalcijem, fosforom, mineralima, vodom... Slike govore više od riječi - volimo jesti jabuke, živimo zdravo!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 25. 10. 2016. 18:34

FUTSAL

Ekipa dječaka OŠ Sračinec sudjelovala je u srijedu 12.10.2016. na međuopćinskom natjecanju u futsalu. Domaćin natjecanja je bila OŠ Vinica, ali je zbog lošeg vremena natjecanje održano u dvorani škole u Cestici. Prvu utakmicu naši dečki  igrali su protiv ekipe iz Petrijanca. Odlično su započeli i poveli 2:0, a tako je i završilo poluvrijeme. U drugom poluvremenu Srakari su se malo opustili što je ekipa Petrijanca iskoristila i završilo je 2:2. U drugoj utakmici protiv Cestice, nakon mnogobrojnih prilika (promašaja, obrana vratara, vratnica i greda), ipak je na kraju završilo 0:0.  Zadnju utakmicu protiv Vinice naši dečki lakoćom dobivaju 3:1. Na kraju je to bilo dovoljno za drugo mjesto. OŠ Petrijanec je prvi i ide na županijsko, OŠ Cestica treća i OŠ Vinica četvrta. Za ekipu OŠ Sračinec nastupali su: Luka Ernečić, Borna Keča, Sebastijan Dvanajščak, Ivan Jozičić, Sven Hošteter, Tomislav Krdžalić, Emanuel Šprem, Dario Kukec, Mihael Habek i Luka Ranković.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 14. 10. 2016. 09:53

DJEČJI TJEDAN - radionice za učenike

U petak, 7.10.2016. u sklopu Dječjeg tjedna održano je niz aktivnosti i radionica za učenike  od prvog do osmog razreda. Kako taj dan nije bilo nastave zbog stručne ekskurzije učitelja u Osijek, vrata škole bila su otvorena za sve one koji su željeli provesti nekoliko sati uživajući u kreativnom radu ili gledanju filmova.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 11. 10. 2016. 13:05

JESENSKI POSJET UČITELJA SLAVONIJI

U sklopu godišnjeg  stručnog usavršavanja djelatnika OŠ Sračinec, učitelji, stručni suradnici i pomoćno osoblje Škole svojim su vlastitim sredstvima osmislili  sadržajan i  zanimljiv stručni put u Slavoniju.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 11. 10. 2016. 10:06

DAN ZAŠTITE OZONSKOG OMOTAČA

U petak, 16. rujna 2016.g. obilježili smo Dan zaštite ozonskog sloja. Predstavnici razrednih odjela od 1. do 6. razreda okupili su se kako bi zajedno promislili o tome što je to ozonski omotač, kako ga uništavamo te kako ga možemo sačuvati. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 18. 9. 2016. 21:51

POPIS ODOBRENIH UDŽBENIKA 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Ovdje možete vidjeti popis udžbenika odobrenih za školsku godinu 2017./2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Tesla  datum: 1. 7. 2016. 10:43

DAN OSNOVNE ŠKOLE SRAČINEC

Prošao je Dan škole, 31. svibnja u utorak. Posvetili smo vrijeme svima onima koji su ove godine posebno osnažili školu svojim rezultatima: Antoniji, Matiji, Tomislavu,Teodori, gimnastičarkama i svima koji su ih doveli do njihovih rezultata. Posvetili smo ga svim  lijepim aktivnostima koje smo ove godine napravili: projektu Škole za Afriku, znakovnom jeziku, suvremenom plesu i folkloru, pjevanju na njemačkom jeziku i naravno na hrvatskom jeziku.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 2. 6. 2016. 11:49

ŠKOLE ZA AFRIKU

Uključivanjem u projekt Škole za Afriku učenici OŠ Sračinec postali su svjesniji činjenice da je za većinu afričke djece obrazovanje jedini način da se izvuku iz siromaštva. Samo oni koji znaju čitati, pisati i računati mogu se nadati bolje plaćenom poslu kad odrastu. No, školovanje je i mnogo više od pripreme za rad – pomaže djeci da se zaštite od bolesti koje haraju u siromašnim područjima. Također, manje je vjerojatno da će obrazovana djeca postati žrtve nasilja, zlostavljanja, ropskog rada ili da će biti prisiljena postati djeca vojnici. Kad odrastu i sama će ulagati u napredak svoje zajednice.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 23. 4. 2016. 20:55
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Što obući za maškare
Forum

Korisni linkovi
List DUGA

Dnevni tisak

Internet vijesti

Razno

Trgovine računalnom ...
 • Ve-mil
 • HgSpot
 • ZIT
 • BenComp
 • MelComp
 • EuroTrade

Država , grad , selo....


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 12. 2012.

Ukupno: 103607

DUZS

  

Državna uprava za zaštitu i spašavanje

preskoči na navigaciju