preskoči na sadržaj
vijesti

SRETAN USKRS

Svi razredni odjeli potrudili su se ukrasiti svoje učionice simbolima proljeća i najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. U nastavku pogledajte radove učenika. Svima želimo sretan Uskrs! 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 13. 4. 2017. 11:19

USKRŠNJA PRODAJA NAŠE ZADRUGE ZVIR

Članovi zadruge Zvir pripremili su niz prekrasnih proizvoda koje su učenici i učitelji mogli kupiti po vrlo pristupačnim cijenama. Sretan uskrs!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 13. 4. 2017. 11:35

MAX TRAŽI ZVIJEZDU

Max sucht den Superstar

Max traži zvijezdu   ~    Školski predizbor

 

U srijedu, 5. travnja 2017.g. u OŠ Sračinec održan je predizbor za natjecanje MAX TRAŽI ZVIJEZDU. Natjecali su se: Melani Divjak (6.c), Ivona Vrček i Karla Šutalo (5.c), Mia Habek (8.a), Aleksandra Balentović (5.a), Ena Mesek (7.a) i Antonia Kovačić (8.a). Svi kandidati su bili odlični i žiri je imao težak zadatak - odabrati najboljeg od najboljih.

Žiri, učitelji Martina Hrastić, Melita Košćak, Petra Stojko, Nenad Tesla i ravnateljica Lidija Valec , je većinom glasova odabrao ENU MESEK koja će našu školu predstavljati 5. svibnja u OŠ Cestica s pjesmom WOVON SOLLEN WIR TRÄUMEN.

Čestitamo i sretno Ena!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 10. 4. 2017. 08:40

MJESEČNI PLAN AKTIVNOSTI ZA TRAVANJ

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 2. 4. 2017. 10:31

TESTIRANJE ZA UPIS U 1. RAZRED OŠ

Obavještavamo roditelje čija su djeca navršila 6 godina i kreću u osnovnu školu da će se testiranja obavljati 25., 26. i 27. travnja 2017.g. prema rasporedu kojeg će svako dijete dobiti na kućnu adresu. Dio testiranja obavlja se u školi, a dio kod liječnice školske medicine u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu (svibanj 2017.). 

Roditelji su sa sobom obvezni donijeti RODNI LIST djeteta, OIB te dokumentaciju koju imaju o djetetu (nalaz logopeda, psihologa, neuropedijatra...).

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 28. 2. 2017. 10:17

TJEDAN DAROVITOSTI u Područnoj školi Svibovec Podravski

Čitav niz aktivnosti svakodnevno se tijekom cijelog tjedna od 20. do 24.3.2017.g. održavao i u područnoj školi. Od pokusa, preko plesa i sportskih akrobacija do heklanja i glume. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 27. 3. 2017. 19:42

TJEDAN DAROVITOSTI - pokusi iz fizike, igre iz vlastite proizvodnje i autoportreti na nov način (petak 24.3.2017.)

Kraj tjedna u kojem smo se posvetili darovitim učenicima zašećerili smo odličnim pokusima iz fizike te igranjem pod odmorima igrom iz vlastite proizvodnje. 2.d razred bio je posebno kreativan u crtanju autoportreta na vrlo neobičan način. Detalje pogledajte u nastavku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 24. 3. 2017. 12:44

TJEDAN DAROVITOSTI - "mali znanstvenici" (četvrtak, 23.3.2017.)

U četvrtak, 23.3.2017.g. 2. sat bio je rezerviran za najmlađe i njihov doprinos promociji znanosti. Učitelj Miroslav Kelemenić opremio je svoj 1.a raznim rekvizitima koje su iskoristili kako bi nam pokazali što sve možemo naučiti promatrajući svijet oko sebe i igrajući se. Mali znanstvenici pokazali su nam:

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 24. 3. 2017. 12:30

TJEDAN DAROVITOSTI - predavanje za učitelje (četvrtak, 23.3.2017.)

U Tjednu darovitosti u mnogim aktivnostima pobrinuli smo se da što više prilika za učenje i istraživanje dobiju učenici. No, za rad s učenicima od iznimne je važnosti da prije svega budu dobro educirani učitelji. U četvrtak, 23.3.2017.g. u 14.15 sati predavanje za učitelje na temu Daroviti učenici u osnovnoj školi održala je psihologinja Jelena Portner Pavićević koja se dugi niz godina bavi darovitima - njihovom identifikacijom, ali i uključivanjem u razne projekte i programe. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 24. 3. 2017. 12:22

TJEDAN DAROVITOSTI - kemija - pokusi s vodom (srijeda, 22.3.2017. na Svjetski dan voda)

Mlade kemičare Antoniju Križanec i Matiju Pongračića predvodila je učiteljica kemije Janja Venchiarutti. Oni su na vrlo zanimljiv način mlađim učenicima približili kemiju i kemijske procese izvodeći pokuse koje svi vi možete izvoditi kod kuće, ali isključivo uz pomoć odraslih. Budite i vi "mali znanstvenici". 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 23. 3. 2017. 20:49

TJEDAN DAROVITOSTI - radionice na engleskom jeziku i Vijeće učenika (utorak, 22.3.2017.)

U utorak, 22.3.2017.g. nekoliko radionica održavalo se u isto vrijeme uglavnom po završetku nastave. Učiteljice engleskog jezika  Anita Prester i Jelena Novoselec Crnčić održale su radionicu za učenike koji vole strani jezik i žele znati više. Pedagoginja se pobrinula za Vijeće učenika i odradila s njima niz kreativnih radionica te ih potaknula da iste igraju kod kuće s roditeljima ili u društvu kojem bi dobro došlo da na neko vrijeme maknu mobitele iz ruku i igraju se na "zdrav način". Učitelj informatike sa desetak je učenika započeo s mikroprogramiranjem. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 24. 3. 2017. 13:09

TJEDAN DAROVITOSTI - najava aktivnosti (ponedjeljak, 21.3.2017.)

Svjestski dan darovitih obilježava se 21. ožujka, no, mi smo odlučili toj temi posvetiti cijeli jedan tjedan - od 20. do 24.3.2017.g. 

Ponedjeljak je započeo Svjetkim danom sreće. U holu nas je tijekom velikih odmora zabavljao Dorijan Križanec iz 5.a svirajući gitaru, a Silvio Videc i Niko Crnčec iz 6.c upoznali su nas s igrom koju su sami izradili. Pretpostavljate da su učenici navalili kako bi ju isprobali. Učitelj Milorad Kućar održao je radionicu Haiku poezije na temu proljeće, a pedagoginja je pripremila poruke kojima smo usrećivali svoje prijatelje. Plakat ispred knjižnice mami nas da odgovorimo na neka važna pitanja o sreći. Odličan početak! U nastavku pogledajte još fotografija i pregled aktivnosti koje će se održavati u tjednu pred nama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 20. 3. 2017. 09:50

PREZENTACIJA PLESA - preventivna aktivnost kojom smo obilježili Dan ružičastih majica - Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

U petak, 3.3.2017.g. ugostili smo Sportski plesni klub Valcer. Kroz prezentaciju su nam pokazali koje su sve dobrobiti plesanja, dobro su nas nasmijali i motivirali da i sami zaplešemo. Predstavnici plesne škole naučili su nas da kroz plesnu poduku usvajamo estetsku kulturu pokreta, pravilno držanje tijela, orijentaciju u prostoru, vremensku mjeru, dinamičnost, osjećajnost i slobodno plesno stvaralaštvo. Nama je danas bilo najvažnije podsjetiti se da tko pleše zlo ne misli. Obukli smo ružičaste majice i na taj način iskazali barem na nekoliko trenutaka da ne želimo nasilje u školi, već se želimo osjećati dobro, želimo plesati, pjevati, učiti, veseliti se i radovati svakom novom danu.  

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 5. 3. 2017. 09:25

MJESEČNI PLAN AKTIVNOSTI ZA OŽUJAK

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 2. 3. 2017. 08:16

FAŠNIK

U utorak, 28. veljače maske na sve strane. Princeze, gusari, liječnice, indijanci, mačkice, miševi, bake i djedovi...

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 5. 3. 2017. 08:54

Dan ružičastih majica 2017.g. Vijest ima dokument u privitku

Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja u OŠ Sračinec ćemo obilježiti u petak 3.3.2017.g. Tom prigodom u goste nam dolazi plesna škola Valcer. Molimo učenike da u petak dođu u školu u ružičastim majicama.

 

Pogledaje kako su učenici naše područne škole Svibovec Podravski proslavili Dan prevencije  vršnjačkog nasilja u srijedu 22.2.2017.g. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Tesla  datum: 23. 2. 2017. 16:38

ON LINE UPITNIK O NASILJU

Upitnik ispunjavaju učenici OŠ Sračinec od 4. do 8. razreda u cilju prikupljanja podataka o prisutnosti nasilja na školi, ali i planiranja aktivnosti kako bi se spriječio svaki oblik nasilja na školi. Upitnik je anoniman.

Kliknite ovdje za ispunjavanje upitnika

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 21. 2. 2017. 14:06

DAN MATERINSKOG JEZIKA

21.2.2017.g. obilježili smo Dan materinskog jezika. U tu svrhu cijeli protekli tjedan raspitivali smo se o izrazima prenesenog značenja iliti frazemima, da bismo danas za vrijeme velikih odmora okupili učenike u holu škole i ponudili im da objasne što znači pojedini izraz/frazem. Neki su se odlično snalazili, dok je nekima zvučalo poznato ali je ipak trebala pomoć u objašnjenju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 21. 2. 2017. 12:15

SRAKARSKI FAŠNIK

Kao i svake godine i ove su se godine školske maškare priključile velikoj povorci 3. Srakarskog fašnika. Obučeni u robote ponosno su šetali glavnom ulicom svog Sračinca zajedno sa svojim učiteljima od kojih se posebno istaknuo razrednik 5.b Damir Fotak. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 21. 2. 2017. 12:38

VJEŽBAMO POD ODMORIMA

Od početka veljače u našoj se školi prakticira vježbanje u dvorani tijekom velikih odmora. Ovo je način da se na hodnicima smanji gužva, spriječi dosada, ali prije svega je ovo pomoć učenicima da nakon dugotrajnog sjedenja opuste i razgibaju svoje tijelo. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 15. 2. 2017. 19:34

VALENTINOVO

Ove godine za Valentinovo potaknuli smo učenike da pišu o jednom vrlo ugodnom i lijepom osjećaju, a to je osjećaj ljubavi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 15. 2. 2017. 19:21

ORMARIĆI ZA UČENIKE I U PODRUČNOJ ŠKOLI SVIBOVEC PODRAVSKI

Učenici PŠ Svibovec razveselili su se novim ormarićima koji su u ponedjeljak, 30. siječnja postavljeni u hodniku škole. Umjesto starih vješalica i klupica svaki učenik je dobio  svoj garderobni ormarić za odlaganje odjeće i obuće. Učenici će tako moći ostavljati svoje papuče u školi umjesto da ih nose kući pa će i torba biti lakša. Ormarići su prostrani, crvene boje i lijepo se uklapaju u ambijent škole dajući joj nov i moderniji izgled.  Ovaj projekt opreme područne škole financirala je Općina Sračinec koja i dalje znatno doprinosi poboljšanju učeničkog standarda škole.   

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 6. 2. 2017. 14:35

UPISI U 1. RAZRED U ŠKOLSKU GODINU 2017./2018.

U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2017./2018. na području Općine Sračinec upisuju se djeca koja do 1. travnja 2017.g. imaju navršenih šest godina života i to djeca rođena od 1. travnja 2010. do 31. ožujka 2011.godine, kao i djeca kojoj je u prethodnoj školskoj godini odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Iznimno, za djecu koja će do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nisu školski obveznici, roditelji mogu najkasnije do 31. ožujka 2017.g. Službi za društvene djelatnosti Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji podnijeti ZAHTJEV za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika (Obrazac 6 - mrežne stranice Ureda državne uprave).

Prije redovitog upisa u osnovnu školu Stručno povjerenstvo škole će utvrditi psihofizičko stanje djece, školskih obveznika.

Roditelji će o vremenu testiranja biti pravovremeno obaviješteni.

Ukoliko roditelji žele upisati dijete u školu izvan svog upisnog područja, dužni su predati ZAHTJEV za upis u prvi razred školi kojoj dijete po upisnom području ne pripada.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 2. 2. 2017. 14:28

NAJAVA AKTIVNOSTI ZA VELJAČU 2017.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 30. 1. 2017. 13:19

Međuopćinska smotra LiDraNo 2017.

Međuopćinska smotra LiDraNo 2017. za  područje Sjeverozapad održana je 23. siječnja 2017. u Osnovnoj školi Sračinec.

Učenici i mentori  OŠ Cestice, OŠ Tužno, OŠ Sračinec, OŠ Petrijanec i Oš Vidovec predstavili su se pred izabranim povjerenstvima i pokazali  svoja dramska, literarna, novinarska i medijska  umijeća.

Njihov rad prosuđivala su četiri povjerenstva: Prosudbeno povjerenstvo za literarno stvaralaštvo, Prosudbeno povjerenstvo za novinarko stvaralaštvo, Prosudbeno povjerenstvo za dramsko-scensko stvaralaštvo i Prosudbeno povjerenstvo za radijsko stvaralaštvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 26. 1. 2017. 19:35

NAJAVA AKTIVNOSTI ZA SIJEČANJ 2017.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 27. 12. 2016. 22:12

ORMARIĆI ZA PRVAŠIĆE

U ponedjeljak ujutro, 19.12.2016. učenici prvog razreda prilično su se iznenadili kad su pohrlili prema svojim učionicama. U hodniku gdje ostavljaju svoju odjeću i obuću umjesto vješalica i klupica dočekali su ih novi crveni ormarići. Prvašići su bili oduševljeni time što sada mogu sve svoje stvari pospremiti u ormariće koji se zaključavaju. Ormarići su modernog dizajna, prostrani i njime će se koristiti po dvoje učenika.  

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 20. 12. 2016. 13:34

Božić dolazi

Detalji koji krase našu školu i stvaraju ugođaj topline, povezanosti, mira i zadovoljstva. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 20. 12. 2016. 09:25

PLAY ATTENTION - UREĐAJ ZA POMOĆ DJECI DA POBOLJŠAJU PAŽNJU I KONCENTRACIJU

Tri osnovne škole iz Varaždinske županije - OŠ Novi Marof, OŠ Sračinec i OŠ Visoko uz potporu Varaždinske županije osigurale su svojim učenicima uređaj "Play Attention".

Radi se o sustavu učenja koji pomaže učenicima u poboljšavanju pažnje, ponašanja i različitih kognitivnih funkcija. Dolazi u kompletu s umjetnom inteligencijom Sheer Genius koja značajno olakšava planiranje individualnog treninga.

Do sada u cijeloj državi još samo tri osnovne škole imaju i koriste isti uređaj. Taj novi sustav učenja pod nazivom “Play attention” predstavljen je stručnim suradnicima i učiteljicama u osnovnoj školi Novi Marof, a predstavili su ga predstavnici iz Udruge “Buđenje”.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 18. 12. 2016. 18:06

Kićenje bora u Svibovcu Podravskom

Učenici PŠ Svibovec Podravski su s velikom radošću krenuli na dogovoreno kićenje jelke s članicama KUD-a Benedikt. Božićna jelka je bila brzo okićena, a djeca su se divila jaslicama i velikom bijelom anđelu. Nakon kićenja počastili smo se u TKIC-u Svibovec Podravski.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 15. 12. 2016. 14:36

DAROVI SVETOG NIKOLE

Prosinac je mjesec koji svi volimo jer je to vrijeme blagdana i veselja. Iako je kalendarska zima tek na početku te nas čekaju hladni i sivi dani, naša srca grije iščekivanje božićne čarolije i novogodišnjeg slavlja. A kao uvod u tu blagdansku atmosferu  željno se čeka dobri biskup iz Mire,  sveti Nikola.  Večer uoči 6. prosinca djeca stavljaju čizmice na prozor s mislima jesu li bila dobra i hoće li im se čizmice napuniti poklonima. Želja ima mnogo, a ovaj svetac nastoji mnoge i ispuniti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 9. 12. 2016. 12:32

SUSRET S PISCEM - ŽELIMIR HERCIGONJA

U srijedu, posljednjeg dana mjeseca studenog 2016.g., našu školu posjetio je pisac Želimir Hercigonja. Predstavio se drugim, trećim i šestim razredima.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 4. 12. 2016. 14:44

NAJAVA AKTIVNOSTI ZA PROSINAC

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 4. 12. 2016. 13:54

Vukovar - 25 godina nakon pada grada heroja

 

Ove godine, 18. studenog navršava se tužnih 25 godina od pada Vukovara – grada heroja, simbola najvećeg stradanja i patnje u Domovinskom ratu. Rijeke ljudi iz cijele Hrvatske slijevaju se svake godine toga dana u kolonu sjećanja koja prolazi Vukovarom odajući time najdublje poštovanje svim žrtvama poginulima, nestalima, ranjenima i protjeranima.

Mi koji pamtimo dane rata u Vukovaru preplavljeni smo osjećajima boli, tuge, ali i ponosa na naše junake čiji su životi utkani u našu slobodu i samostalnost. Bez njih ne bismo mogli danas tako bezbrižno živjeti, školovati se i raditi u Lijepoj našoj.   

Mlade generacije tek trebaju naučiti i shvatiti zašto je Vukovar naša bolna prošlost, ali i svjetla budućnost. Zapalimo, stoga, svijeću njemu u spomen. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 18. 11. 2016. 12:40

BESPLATNA ŠKOLSKA KUHINJA Vijest ima dokument u privitku

Obavijest

Svjesna da postoje obitelji koje iz pojedinih opravdanih razloga možda nisu uspjele osigurati da njihova djeca postanu Krajnji korisnici temeljem sklopljenih Ugovora, Zaklada je osigurala dodatnih 400.000,00 kn (četiristo tisuća kuna i nula lipa) kako bi direktnim davanjem pojedinačnih potpora za pokriće troškova školske prehrane u šk. god. 2016./2017. prema obiteljima omogućila pokriće takvih troškova za svu onu djeca koja iz posebno opravdanih razloga nisu uspjela steći status Krajnjih korisnika za potrebe sklopljenih Ugovora.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 16. 11. 2016. 08:42

TULUM S(L)OVA

U petak, 4.11.2016.g. u školi se, drugi puta po redu, održao Tulum s(l)ova. Projekt je to kojim se nastoji učenike 7. i 8. razreda potaknuti na čitanje lektirnih, ali i svih drugih naslova koji nisu lektira. Tulumarili smo od 19.00 do 23.30 sati i bilo je uistinu zabavno, poučno i veselo.   

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 6. 11. 2016. 17:14

MJESEČNI PLAN AKTIVNOSTI ZA STUDENI

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 28. 10. 2016. 12:56

DAN JABUKE 20.10.2016.

U četvrtak, 20.10.2016.g. svi učenici naše škole sladili su se najzdravijim i najukusnijim voćem - jabukom. Članice Vijeća učenika Dora Plantak i Lana Bolčević pripremile su čestitku i pozivnicu učenicima da tijekom odmora u blagovaoni blaguju ovu voćku punu vitamina, vlaknima, kalijem, kalcijem, fosforom, mineralima, vodom... Slike govore više od riječi - volimo jesti jabuke, živimo zdravo!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 25. 10. 2016. 18:34

DAN KRAVATE 18.10.2016.

U utorak, 18.10.2016.g. simbolično smo obilježili Dan kravate. Učitelj na stručnom osposobljavanju Dominik Pokos uskočio je i pomogao onima koji ne znaju kako pravilno vezati kravatu. Izazovu su priskočile i djevojčice tako da možemo slobodno zaključiti da smo modno osvješteni svi. I učitelji su se naravno priključili obilježavanju, iako, već smo navikli gledati ih s ovim hrvatskim modnim dodatkom, simbolom koji su Hrvati dali svijetu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 23. 10. 2016. 16:15

DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

U četvrtak, 13.10.2016.g. u PŠ Svibovec Podravski  u petak, 14.10.2016.g. u matičnoj školi u Sračincu obilježili smo Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Nakon kratkog programa blagoslovljen kruh i razna peciva koja su pripremili  učenici sa svojim roditeljima te ostale plodove koje nam zemlja daruje međusobno smo podijelili i slasno pojeli. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 14. 10. 2016. 10:46

FUTSAL

Ekipa dječaka OŠ Sračinec sudjelovala je u srijedu 12.10.2016. na međuopćinskom natjecanju u futsalu. Domaćin natjecanja je bila OŠ Vinica, ali je zbog lošeg vremena natjecanje održano u dvorani škole u Cestici. Prvu utakmicu naši dečki  igrali su protiv ekipe iz Petrijanca. Odlično su započeli i poveli 2:0, a tako je i završilo poluvrijeme. U drugom poluvremenu Srakari su se malo opustili što je ekipa Petrijanca iskoristila i završilo je 2:2. U drugoj utakmici protiv Cestice, nakon mnogobrojnih prilika (promašaja, obrana vratara, vratnica i greda), ipak je na kraju završilo 0:0.  Zadnju utakmicu protiv Vinice naši dečki lakoćom dobivaju 3:1. Na kraju je to bilo dovoljno za drugo mjesto. OŠ Petrijanec je prvi i ide na županijsko, OŠ Cestica treća i OŠ Vinica četvrta. Za ekipu OŠ Sračinec nastupali su: Luka Ernečić, Borna Keča, Sebastijan Dvanajščak, Ivan Jozičić, Sven Hošteter, Tomislav Krdžalić, Emanuel Šprem, Dario Kukec, Mihael Habek i Luka Ranković.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 14. 10. 2016. 09:53

DJEČJI TJEDAN - radionice za učenike

U petak, 7.10.2016. u sklopu Dječjeg tjedna održano je niz aktivnosti i radionica za učenike  od prvog do osmog razreda. Kako taj dan nije bilo nastave zbog stručne ekskurzije učitelja u Osijek, vrata škole bila su otvorena za sve one koji su željeli provesti nekoliko sati uživajući u kreativnom radu ili gledanju filmova.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 11. 10. 2016. 13:05

JESENSKI POSJET UČITELJA SLAVONIJI

U sklopu godišnjeg  stručnog usavršavanja djelatnika OŠ Sračinec, učitelji, stručni suradnici i pomoćno osoblje Škole svojim su vlastitim sredstvima osmislili  sadržajan i  zanimljiv stručni put u Slavoniju.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 11. 10. 2016. 10:06

Obavijest roditeljima o Zahtjevu za besplatnu školsku kuhinju Vijest ima dokument u privitku

Ovdje  možete više pročitati o ostvarivanju učeničkog prava na besplatnu školsku kuhinju....

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Tesla  datum: 5. 10. 2016. 10:07

NAJAVA AKTIVNOSTI ZA LISTOPAD

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 2. 10. 2016. 16:22

DAN ZAŠTITE OZONSKOG OMOTAČA

U petak, 16. rujna 2016.g. obilježili smo Dan zaštite ozonskog sloja. Predstavnici razrednih odjela od 1. do 6. razreda okupili su se kako bi zajedno promislili o tome što je to ozonski omotač, kako ga uništavamo te kako ga možemo sačuvati. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 18. 9. 2016. 21:51

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Brzo nam je prošao prvi tjedan nastave, a završili smo ga obilježavanjem Hrvatskog olimpijskog dana. Svi smo obukli bijele majice, okupili se u dvorani i uživali u raznim sportovima koje su nam predstavljali oni koji već duže marljivo treniraju. Na nama je sada odluka što odabrati i u kojem sportu najviše uživati. Mame nas karate, košarka, gimnastika, ples... Nismo sigurni... Važno je odabrati zdrav način života. U to smo sigurni!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 11. 9. 2016. 22:24

PONAŠANJE U PROMETU - sigurno u školu s HAK-om

Drugi radni dan nastave za prvašiće je bio pun iznenađenja. U goste su im došli predstavnici HAK-a, Policije i Crvenog križa. Svi su oni imali isti cilj, a to je upozoriti male đake da pažljivo i odgovorno idu u školu i vraćaju se iz nje kući. Učili su o sigurnosti u prometu, pogledali edukativni film i na kraju primili poklon pakete koje im je pripremio Hrvatski autoklub.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 11. 9. 2016. 22:11

SVEČANA PRIREDBA ZA PRVAŠIĆE

Prvi dan nastave za roditelje i učenike prvih razreda pun je uzbuđenja.  Školovanje malih đaka prvaka započinje svečano, priredbom koju pripremaju učenici koji su iz razredne prešli u predmetnu nastavu. Sadašnji 5. razredi. Njihov nastup pun je ohrabrujućih ali i poticajnih, motivirajućih riječi tim malim nestrpljivim bićima željnih sigurnosti. Prenosi im se pozitivna energija i vjerovanje da je škola lijepo mjesto za život i rad. I tako doista i jest. U to ih je uvjerila i ravnateljica, ali i načelnik općine koji su se prigodnim riječima obratili novim školarcima i njihovim roditeljima.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 11. 9. 2016. 21:50

MJESEČNI PLAN AKTIVNOSTI ZA RUJAN

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 5. 9. 2016. 12:36

POPIS ODOBRENIH UDŽBENIKA 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

Ovdje možete više saznati o udžbenicima za novu školsku godinu, 2016./2017.

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Tesla  datum: 1. 7. 2016. 10:43

DAN OSNOVNE ŠKOLE SRAČINEC

Prošao je Dan škole, 31. svibnja u utorak. Posvetili smo vrijeme svima onima koji su ove godine posebno osnažili školu svojim rezultatima: Antoniji, Matiji, Tomislavu,Teodori, gimnastičarkama i svima koji su ih doveli do njihovih rezultata. Posvetili smo ga svim  lijepim aktivnostima koje smo ove godine napravili: projektu Škole za Afriku, znakovnom jeziku, suvremenom plesu i folkloru, pjevanju na njemačkom jeziku i naravno na hrvatskom jeziku.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 2. 6. 2016. 11:49

DVD SVIBOVEC PODRAVSKI

Dana 24. svibnja povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara učenici naše područne škole posjetili su DVD Svibovec Podravski. Vatrogasci su nam objasnili koliko je važno njihovo zanimanje u svakodnevnom životu. Pokazali su nam dva dobro opremljena vatrogasna vozila i ostalu opremu. Djeca su najviše uživala u isprobavanju zaštitnih kaciga i vatrogasne sirene.

Mali vatrogasci DVD Svibovec Podravski pokazali su nam osvojene pehare i medalje te pozvali ostalu djecu da im se pridruže.

Na kraju smo se lijepo počastili i uživali u vožnji vatrogasnim vozilom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 2. 6. 2016. 11:03

UHVATI RITAM - tjedan plesa u Područnoj školi Svibovec Podravski

Nakon što smo proveli „Tjedan pokusa“ i „Tjedan starih crtića“, uoči Međunarodnog dana plesa, 29. travnja 2016. odlučili smo se provesti „Tjedan plesa“ u 3.c razredu.

Izradili smo tjedni plan plesova.

U ponedjeljak smo počeli u veselom HIP-HOP ritmu na pjesmu "Everybody dance now."

Utorak je bio predviđen za vraćanje u prošlost francuskim plesom FARANDOLA. Naučili smo da je to prvi ples u prošlosti gdje su se muškarci i žene smjeli držati za ruke.

Srijeda je bila već malo teža, čekao nas je BREAK DANCE. Teško smo svladali pokrete, a najzanimljivije je bilo vrtjeti se na podu. U četvrtak smo plesali skoro kao na natjecanju. DISCO FOX smo savladali podjednako dobro i cure i dečki, zanimali su nas okreti u krug, rolica, mašnica i ostalo.

A petak… stiglo je veliko finale: MEĐUNARODNI DAN PLESA. Petkom smo vježbali koreografiju „Škola“ koju smo svi zajedno otplesali u školskom hodniku.

Na kraju su nas dočekale diplome za uspješno završeni projekt „UHVATI RITAM“.

                                                                    Mihaela Novak, učiteljica 3.c

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 2. 5. 2016. 09:20

ŠKOLE ZA AFRIKU

Uključivanjem u projekt Škole za Afriku učenici OŠ Sračinec postali su svjesniji činjenice da je za većinu afričke djece obrazovanje jedini način da se izvuku iz siromaštva. Samo oni koji znaju čitati, pisati i računati mogu se nadati bolje plaćenom poslu kad odrastu. No, školovanje je i mnogo više od pripreme za rad – pomaže djeci da se zaštite od bolesti koje haraju u siromašnim područjima. Također, manje je vjerojatno da će obrazovana djeca postati žrtve nasilja, zlostavljanja, ropskog rada ili da će biti prisiljena postati djeca vojnici. Kad odrastu i sama će ulagati u napredak svoje zajednice.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 23. 4. 2016. 20:55

POSJET HE VARAŽDIN

U okviru planirane izvanučioničke nastave učenici trećih razreda naše škole  u pratnji svojih učiteljica posjetili su dana  4. 4. 2016. HE Varaždin. Cilj je bio upoznati  važnost  HE Varaždin u obrani od poplavnih voda rijeke Drave i proizvodnji  električne  energije. Do elektrane i natrag išlo se pješice.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 18. 4. 2016. 13:10

MAX TRAŽI ZVIJEZDU audicija

U srijedu, 13. travnja 2016.g. u OŠ Sračinec održana je audicija za natjecanje „Max sucht den Superstar“ koje će se održati 6. svibnja u OŠ Cestica.

Audiciji su pristupili: Ella Rodić, Ena Mesek, Domenika Kolarić, Lana Gran, Hana Jagić, Matea Adlašić, Antonia Kovačić, Jana Paljak i Matija Pongračić.  Svi su kandidati bili odlični i žiri je imao težak zadatak. Većinu glasova dobio je Matija Pongračić koji će našu školu predstavljati u OŠ Cestica s pjesmom „Ich brauch dich gar nicht mehr“.

Čestitamo i sretno Matija!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 15. 4. 2016. 13:07

OVISNO O KUTU GLEDANJA, MATEMATIKA MOŽE BITI ZABAVNA

Prva srijeda u mjesecu ožujku rezervirana je za pojačano zanimanje za matematiku. Tada učenici tijekom odmora igraju matematički bingo, bave se koordinatnim sustavom, kriptografijom i raznim drugim zanimljivim računicama. Ovaj put u obilježavanje dana posvećenog matematici ubacili smo i izradu vizualnog prikaza gradiva o kutevima.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 2. 3. 2016. 14:33

ŠKOLSKI PREVENTIVNI PROGRAM - "ZDRAV ZA 5"

U srijedu, 24.2.2016.g. za učenike 8.-ih razreda organizirano je edukativno predavanje u okviru projekta "Zdrav za 5", a u sklopu realizacije školskih preventivnih aktivnosti - Prevencija uporabe droga i alkohola. Predavanje je održao djelatnik PU Varaždinske gospodin Mario Medenjak.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 24. 2. 2016. 14:23

Županijska natjecanja 2015./2016.

Popis učenika koji su  pozvani na županijsko natjecanje.

Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Valec  datum: 23. 2. 2016. 13:13

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Zadnje srijede u mjesecu veljači obilježavamo dan borbe protiv vršnjačkog nasilja - Dan ružičastih majica. Prisjećamo se na događaj u jednoj školi gdje je dječak (u znak podrške majci oboljeloj od raka) obukao majicu ružičaste boje nakon čega su ga vršnjaci zadirkivali i maltretirali. Ružičaste su majice solidarno nosili svi oni kolege koji razumiju različitosti i koji su time izrazili protest zbog incidenta koji se dogodio.

Svjesni činjenice da je nasilje prisutno svakodnevno u svim okruženjima odlučili smo se pridružiti ovoj obljetnici i time reći NE nasilju. Tijekom cijelog tjedna u školi će se vrtjeti pjesma projekta NE RUGAJ SE te će se provesti brojne radionice o osvještavanju nenasilnog rješavanja problema i stvaranju škole kao mjesta na kojem volimo biti.

I mi smo obukli ružičaste majice i time podržali akciju borbe protiv vršnjačkog nasilja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 23. 2. 2016. 09:17

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U GIMNASTICI

U ponedjeljak, 22.2.2016.g. u sportskoj dvorani OŠ Sračinec održalo se Županijsko natjecanje u gimnastici za ženske i muške ekipe.

U ženskoj ekipi natjecale su se OŠ Sveti Đurđ, OŠ Jalžabet i OŠ Sračinec. Na državno prvenstvo plasirala se ekipa domaćina.

U muškoj ekipi natjecali su se OŠ Jalžabet i OŠ Sračinec. Na državno prvenstvo ide OŠ Jalžabet.

 

Čestitamo svima koji su sudjelovali, a posebice pobjednicima!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 22. 2. 2016. 14:09

Mali nogomet FUTSAL - Arena Varaždin


Županijsko natjecanje u malom nogometu (FUTSAL) za djevojčice osnovnih škola održalo se u Areni u Varaždinu. Sudjelovalo je 5 ekipa:   Novi Marof, Sračinec, Lepoglava, VI. OŠ Varaždin i Šemovec). Učenice OŠ Sračinec osvojile su drugo mjesto sa istim brojem bodova kao i prvoplasirani Novi Marof, ali su bile druge zbog slabije gol razlike.
 

Čestitamo!!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 16. 2. 2016. 13:29

MAŠKARE 2016.

I mi smo nabacili pokoju masku te se barem taj jedan dan pretvarali da smo netko drugi. Kažu stručnjaci da je dobro staviti se ponekad u "tuđe cipele" i pokušati razumijeti druge. Nas su učitelji razumijeli da se samo želimo malo zabaviti. smiley

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 11. 2. 2016. 13:02

NAŠE SIJEČANJSKE KAZALIŠTARIJE

Suradnja  s HNK u Varaždinu, sasvim spontana i vrlo zanimljiva, nastavila se i u siječnju 2016. tako da smo bili pozvani na glumačke probe za predstavu BONTON. Pet učenika naše škole (Antonija Križanec, Lorena Matovina, Kristina Čolaković, David Slavik i David Hudoletnjak) te osam učenika iz Ivanca i  Cvetlina    boravilo je 14.1. 2016. puna dva sata  na probi kazališnog ansambla.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 8. 2. 2016. 10:59

EDUKACIJA PRUŽANJA PRVE POMOĆI

U srijedu, 3.2.2016.g. djelatnici OŠ Sračinec prisustvovali su edukaciji namijenjenoj osposobljavanju odgojno-obrazovnih radnika za pružanje prve pomoći učenicima sa zdravstvenim teškoćama u skladu s njihovim potrebama.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 5. 2. 2016. 12:06

2. MODUL "Nasilje na Internetu - cyberbullying"

Učenici 6.-ih razreda kroz 2 su školska sata ponovili i dodatno proširili znanja stečena prošle školske godine. Metodom praktičnog rada osmilili su e bonton - pravila ponašanja na Internetu, rukovodeći se pri tom porukom: "u virtualnom svijetu ponašaj se na način kako se ponaša u stvarnom svijetu - onako kako želiš da se drugi ponašaju prema tebi". Radionicu je vodila djelatnica PU Varaždin gospođa Tatjana Novak.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 26. 1. 2016. 08:09

Košarkašice - 3. mjesto na Županijskom natjecanju

Nakon trijumfa na međuopćinskom natjecanju kada je naša ženska košarkaška ekipa pobijedila sve ekipe iz susjednih škola (Petrijanec, Cestica i Vinica), natjecali smo se i na županijskom nivou s najboljima. Naše uporne i vesele košarkašice osvojile su visoko 3. mjesto i to je do sada najveći uspjeh u tom sportu. Odigrale su tri utakmice i malo je nedostajalo da budu druge u Županiji. Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ Donja Voća, a prve su bile košarkašice iz VI. osnovne škole Varaždin. Županijski susret naše djevojke će najviše pamtiti po „tricama“ u čemu su bile vrlo uspješne. Čestitamo!

Ekipa je igrala u sastavu: 

Tea Hrlec, 8.c, Maja Kralj, 8.a, Mia Šokman, 8.a, Simona Vuković, 8.a, Petra Liber, 8.a, Klara Bukal, 8.b, Enia Kanjir, 8.b, Karla Jedvaj, 8.b, Mia Peklar, 8.b i  Ena Petričević, 8.a.   

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 25. 1. 2016. 13:57

HUMANITARNA AKCIJA - "Darujmo život ovih blagdana"

Učenici, roditelji i učiteljice Područne škole Svibovec Podravski prošle školske godine započeli su humanitarnu akciju za kupnju AVD – uređaja (defibrilator) kojim se može spasiti život.

Njihove kreativne i složne ruke izradile su mnogo božićnih ukrasa kako bi akciju nastavili i ovih blagdana.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 14. 12. 2015. 10:55

„Pokrenimo srce - spasimo život“

U četvrtak, 10.12.2015. u Osnovnoj školi Sračinec proveden je tečaj edukacije „Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora“.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 14. 12. 2015. 08:41

Županijska natjecanja

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Valec  datum: 13. 2. 2017. 14:20

Nikolinje 2015.

Sjećate li se oluje i brodoloma u koju je sv. Nikola zapeo dolazeći k nama prošle godine? Zasigurno da! 

Ove godine pospremio je bočice s adrenalinom i kapi  divljih ideja i u petak 4.12.  ušetao je  u idilični dnevni boravak sa starim kaminom na kojem su se sušile čarapice i kašljucale knjige od dima  i čađi. Taman pred vikend.

Zapravo mi je ovo sasvim odgovaralo. Zamislila sam da sjedim u fotelji i  iščekujem drage goste u prosinačkoj večeri. Bilo je lijepo, toplo i razdragano. Baš onako kako vole mame i tate kad uljuljkuju svoju djecu.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 8. 12. 2015. 08:23

Novo sudjelovanje naše škole

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Tesla  datum: 2. 12. 2015. 11:03

KNJIŽEVNIK U ŠKOLI

U utorak, prvog dana prosinca posjetio nas je književnik Božidar Prosenjak, autor priča Miš i Sijač sreće i romana Divlji konj koji se čitaju u osnovnoškolskoj lektiri. Susretu su prisustvovali učenici drugih, trećih i četvrtih razreda te nekoliko učenika knjigoljubaca viših razreda. Književnik je na zanimljiv  i humorističan način pričao o svojem djetinjstvu i odrastanju, polasku u školu i o svojoj učiteljici, o dječjim dogodovštinama koja se pamte cijeli život. Učenici su iz njegovog pripovijedanja mogli saznati da su učenički problemi, ali i radosti ostali isti jer se usprkos mobitelima i računalima i danas djeca smiju, strahuju ili se ljute na sličan način.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 2. 12. 2015. 09:22

Međuškolski projekt „Pogledajmo iza kazališne scene“

Posjet Hrvatskom  narodnom kazalištu u  Varaždinu

26. listopada 2015.

Započeli smo novu suradnju, ove školske godine, između OŠ  Cvetlin, OŠ Ivanec i naše škole te      HNK-em  u Varaždinu i Arhivom grada Varaždina.  Prvi korak u tom projektu bio je dvosatni posjet HNK-u u Varaždinu dana 26. listopada 2015.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 23. 11. 2015. 09:32

Najmlađa najčitačica u Varaždinskoj županiji

Povodom Dana hrvatskih knjižnica koji se svake godine obilježava 11. studenoga ponovo je raspisan natječaj za najčitača ili najčitačicu u našoj županiji. Stoga su se u srijedu knjigoljupci, a to su učenici osnovnih i srednjih škola, okupili  u palači Varaždinske županije kako bi prisustvovali dodjeli nagrada za veliki broj pročitanih knjiga. Nela Plantak, učenica 2.a razreda naše škole nije samo proglašena najboljom čitačicom OŠ Sračinec nego i najčitačicom u kategoriji 1.-4. razreda u cijeloj županiji.  

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Tesla  datum: 13. 11. 2015. 10:19

NAJBOLJI TULUM U NAŠOJ ŠKOLI - TULUM SLOVA

U petak, 6.11.  u školskoj knjižnici održan je Tulum slova što je zapravo čitanje iz užitka koje se održava u večernjim satima. To je projekt namijenjen učenicima 7. i 8. razreda, a osim čitanja organizira se i čitav niz aktivnosti sve u cilju dobrog provoda uz knjigu. Noćno čitanje okupilo je dvadesetak sudionika i prema njihovim reakcijama, bio je to pun pogodak jer su učenici stvarno uživali u ovoj vrsti  tuluma. Voditeljice projekta bile su Grozdana Njegovec, knjižničarka, Melita Jeremić, pedagoginja i Martina Sabljak, učiteljica razredne nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 9. 11. 2015. 10:14

REZULTATI HUMANITARNO-EKOLOŠKE AKCIJE SAKUPLJANJA ČEPOVA

U sklopu redovnog praćenja nastave učenicima često nudimo dodatne aktivnosti i sadržaje kojima bogate svoju socio-emocionalnu inteligenciju. Tim sadržajima učenike najčešće privlače naravno učitelji, ali i knjižničarka, pedagoginja i ravnateljica. Obzirom da smo škola u kojoj se njeguje ekološka svijest kroz uključenost u projekt Održivi razvoj, a istovremeno u školskim klupama sjede učenici koji rado pomažu i zalažu se za očuvanje prirode, pedagoginji se činilo kao izvanredna ideja povezati korisno s još plemenitijim, odnosno skupljanjem čepova pomoći udruzi koja će pomoći oboljelima od leukemije i limfoma. Početak školske godine nažalost započeo je bez naše učenice Ane jer ona svoj osmi razred polazi u bolnici gdje se liječi upravo od te teške bolesti. Tako smo započeli sa sakupljanjem čepova koje ćemo darivati udruzi. No, prije nego čepovi odu u dobre ruke, mi smo ih htjeli malo opipati i napraviti nešto kreativno. Između nekoliko prijedloga prevagnula je ideja da se od čepova napravi lik djevojčice. I to ne bilo koje, nego naše nestašne, vedre i uvijek nasmijane Ane. Učenici su sat likovne kulture posvetili izradi tog lika kojeg s veseljem predstavljamo i šaljemo uz najtoplije pozdrave našoj dragoj učenici Ani.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 5. 11. 2015. 13:39

TULUM SLOVA = čitanje iz užitka

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

PETAK, 6.11.2015.

19.00 – 23.30 SATI

ČITANJE IZ UŽITKA (realizacija projekta TULUM SLOVA)

(ČITANJE POD BATERIJAMA, DRUŠTVENE IGRE, RADIONICE, KREATIVNE AKTIVNOSTI, POVEZIVANJE S DRUGOM ŠKOLOM  PREKO SKYPA, GLEDANJE FILMA…)

Dođite i tulumarite u društvu najboljih prijatelja (knjiga).

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 3. 11. 2015. 12:52

Posjet iz daleke zemlje

U utorak, 27. 10. članovi Vjeronaučne grupe kao i svi zainteresirani učenici i učitelji prisustvovali su vrlo zanimljivom predavanju o životu afričke djece u Nigeriji. Sestra karmelićanka Lucija Vincek već 13 godina boravi u toj dalekoj zemlji najtoplijeg kontinenta na svijetu te je slikom i riječju pokušala približiti svoja iskustva o radu s malim Afrikancima koja su unatoč velikoj bijedi i siromaštvu vrlo vesela i maštovita djeca.

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Tesla  datum: 29. 10. 2015. 13:31

"PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA"

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) pokrenula je projekt  pod nazivom "Plastičnim čepovima do skupih lijekova", a nedavno je i potpisan Ugovor o suradnji o prikupljanju i zbrinjavanju plastičnih čepova s tvrtkom GKP ČAKOM d.o.o. Potpisivanjem Ugovora stekli su se uvjeti da se akcija prikupljanja čepova još više proširi i da se u nju uključi još veći broj ljudi. Udruga će prikupljene čepove prodavati, a novcem od prikupljenih čepova će se nabavljati potrebni lijekovi.

Udruga sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.

Osnovna škola Sračinec pridružila se akciji sakupljanja čepova!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 29. 10. 2015. 11:09

TJEDAN KREATIVNIH RUKU

U okviru školskog preventivnog programa članovi tima odlučili su kako će generaciju "screenejdžera" na tjedan dana maknuti od mobitela i podsjetiti ih  na brojne igre i aktivnosti kojima se mogu baviti tijekom odmora, ali i u okviru nastave. Idejama nema kraja, a u nastavku vam predstavljamo niz aktivnosti koje smo s djecom provodili u tjednu od 19. do 23.10.2015.g. Brojne igre nastavit će se i dalje jer podržavamo mišljenje da se djeca trebaju igrati prirodnim materijalima, da trebaju razvijati svoju maštu i kreativnost.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 29. 10. 2015. 08:35

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI NA PLODOVIMA ZEMLJE

U petak, 16. listopada 2015.g. na trenutak smo se okupili oko zajedničkog stola i izrazili zahvalnost za plodove koje svakodnevno blagujemo.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 20. 10. 2015. 08:47

VRT ZDRAVLJA I LJEPOTE - odabir biljaka

Osim što omogućavaju život na Zemlji i osnova su naše prehrane, biljke se koriste i za liječenje, za čuvanje hrane,  začinskim biljem se poboljšava okus i olakšava probava hrane, biljke pročišćavaju i osvježavaju zrak, sastojak su mnogih kozmetičkih preparata,  a svojom ljepotom ukrašavaju i oplemenjuju naš životni prostor.

Kako bismo učenicima pokazali svu raznolikost primjene biljaka, u sklopu odgoja i obrazovanja za održivi razvoj tijekom školske godine 2015./2016. u našoj školi će se provoditi projekt  Vrt zdravlja i ljepote.

Cilj projekta je osmisliti Vrt zdravlja i ljepote u školskom dvorištu u kojem će učenici saditi, uzgajati i sabirati ljekovite i začinske biljke. Istražiti  kako se one mogu koristiti za liječenje, u kulinarstvu i kozmetici. Od sabranih biljaka napraviti različite proizvode, i prodavati ih na izložbama radova školske zadruge.

Obrazovna postignuća:

Upoznati različite ljekovite i začinske biljke.

Razlikovati ljekovite od otrovnih biljaka.

Pronaći ljekovite  biljke koje rastu u okolini naše škole.

Istražiti ljekovita svojstva odabranih biljaka, načine njihove primjene i kako ih ne treba primjenjivati.

Zasaditi, uzgojiti i sabirati biljke.

Koristiti ubrane biljke za proizvodnju čajeva, krema, masti, macerata,, tinktura, mirisa, začinskih i ljekovitih ulja.

U razredima i u školskom hodniku napraviti sandučiće zdravlja i ljepote.

Pripremiti proizvode za prodaju.

Poticati kreativnost, timski rad i poduzetništvo.

Naglašavati važnost proizvodnje vlastitog ljekovitog i začinskog bilja, bez pesticida i umjetnog gnojiva.

Povezati organsku proizvodnju sa zaštitom prirode  i održivim razvojem.

Istaknuti kako uzgojem biljka u vlastitom vrtu smanjujemo naš ekološki otisak i otisak ugljika.

Razvijati učeničke kompetencije, poduzetnost i inovativnost.

Istaknuti da sakupljanje i uzgoj ljekovitog i začinskog bilja može biti  buduće zanimanje nekih učenika.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 9. 10. 2015. 13:55

REALIZIRAN PROJEKT "POSJET OSMIH RAZREDA VUKOVARU" Vijest ima dokument u privitku

Učenici 8. razreda zajedno sa svojim razrednicima i učiteljicom povijesti, 5. i 6. listopada 2015.g. posjetili su Grad Vukovar i Javnu ustanovu "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar". Tom su prilikom mogli kroz boravak u mjestu, na groblju, u bolnici vizualizirati i osjetiti strahote rata, osjetiti i poistovjetiti se sa žrtvama rata te usvojiti osnovna znanja o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku zajedno s JNA, o razaranju hrvatskih gradova i sela.

Vrlo su uspješni bili i u Kvizu znanja koji je organiziran u okviru dvodnevnog programa.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 7. 10. 2015. 08:36

UČENICI PŠ SVIBOVEC PODRAVSKI BERU PLODOVE IZ PROJEKTA „TIKVA „

Učenici 2.c razreda prošle su školske godine   posadili tikve, najprije u teglice i brinuli o njima u razredu. Kad je vrijeme bilo toplije presadili smo ih u školsko dvorište te redovito zalijevali i plijevili.  

Ove jeseni nabrali smo tikvice različitih oblika i veličina, koje smo već i kušali. No , tikvica će biti dovoljno  i za svu djecu iz  Područne škole, a fino će nam ih  pripremiti  teta kuharica.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Jeremić  datum: 6. 10. 2015. 13:14
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Što obući za maškare
Forum

Korisni linkovi
List DUGA

Dnevni tisak

Internet vijesti

Razno

Trgovine računalnom ...
 • Ve-mil
 • HgSpot
 • ZIT
 • BenComp
 • MelComp
 • EuroTrade

Država , grad , selo....


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 12. 2012.

Ukupno: 84026

DUZS

  

Državna uprava za zaštitu i spašavanje

preskoči na navigaciju